SRAMOTNO!

Nakon uvreda pred TV kamerama stigle i isprike

23.01.2014 u 10:51

Bionic
Reading

Sramotno ponašanje i vrijeđanje dva mlada košarkaša, ujedno srpskih reprezentativca, možda je i direktno utjecalo na poraz Radničkog od Strasbourga

Košarkaši Radničkog i reprezentativci Srbije, još uvijek četvrte ekipe na svijetu, Nikola Kalinić i Stefan Birčević neprimjereno su se ponašali, vrijeđali jedan drugog i zamalo se potukli tijekom utakmice skupine N Eurokupa koju su Kragujevčani igrali u Strasbourgu.

Kako piše srpski Kurir, njihovo ponašanje direktno je utjecalo na poraz 80:76! Optužujući jedan drugog za greške u posljednjoj minuti, tijekom koje je Strasbourg 76:76 pretvorio u pobjedu, Birčević i Kalinić ne samo da su se vrijeđali dok je trener Miroslav Nikolić 'crtao' posljednji napad, već su krenuli jedan na drugoga, u fizički obračun.

Suigrači su ih uspjeli razdvojiti, ali su oni nastavili s uvredama, pa se tako moglo čuti i kako Birčević poručuje Kaliniću:

'Jesam li ga ja branio, g..no jedno..., prebit ću te poslije.'

Što je najgore, cijeli sukob mogli su pratiti i gledatelji jer kamera je u tom time-outu bila baš uz klupu Radničkog.

Ipak, nakon što su se emocije stišale i glave ohladile, Kalinić se ispričao.

'Želim uputiti javnu ispriku suigračima, prije svega Stefanu Birčeviću, kao i stručnom stožeru, ali i gledateljima koji su, nažalost, sve to gledali. Ovo ponašanje ne priliči sportašima i profesionalcima, ali svi znamo da se u žaru borbe i u trenutku takve stvari dogode i teško ih je spriječiti. Svejedno, to nije opravdanje i još jednom se ispričavam', napisao je Kalinić na Twitteru.