BIO BEZ SVIJESTI

Nakon teške ozljede, Ante Budimir hitno pregledan, a sada se zna i težina ozljede

26.02.2024 u 08:16

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir slomio je maksilarni sinus, odnosno šupljinu u kosti lica, tijekom nedjeljne utakmice njegove Osasune i Las Palmasa.

Budimir, 32-godišnji napadač, pao je i udario licem o tlo u 90. minuti susreta na Kanarskim otocima. Okrvavljenog lica je zamijenjen, a naknadno je izgubio svijest, rekao je Osasunin trener Jagoba Arrasate na konferenciji za medije.

Hrvatski 190 centimetara visoki napadač je zatim prevezen u bolnicu u Las Palmasu, gdje je ustanovljeno da je sve u redu s glavom, pa se priključio suigračima u hotelu.

'Budimiru je slomljen desni maksilarni sinus. Kirurg zadužen za operacije lica u bolnici u Navarri pregledat će ga i odlučiti je li potreban operacijski zahvat', priopćila je Osasuna.

'Igrač se već vratio u hotel, a sutra (u ponedjeljak) će se s momčadi vratiti u Pamplonu', dodao je klub.

Budimir se osjeća dobro, doznala je Hina u nedjelju kasno navečer. Tijekom ponedjeljka ili utorka, nakon novog pregleda, bit će poznat način liječenja. On i suigrači nadaju se da će mu samo biti potrebna zaštitna maska neko vrijeme, te da će normalno nastupiti u nadolazećim utakmicama.

Osasuna, iz sjeverne pokrajine Navarre, odigrala je u nedjelju 1:1 kod Las Palmasa pa zauzima jedanaesto mjesto u španjolskom prvenstvu.

Njen najbolji strijelac Budimir počeo je susret od prve minute. Ove sezone je u 31 utakmici zabio 14 golova i upisao dvije asistencije.