Olimpijske igre

Nakon sumnjivog poraza oglasio se i Luka Plantić; bijesni hrvatski boksač nije birao riječi i za ispadanje s turnira je okrivio suce

  • S.K. / Hina
  • Zadnja izmjena 28.07.2021 19:37
  • Objavljeno 28.07.2021 u 19:37
Bionic
Reading

Luka Plantić nije skrivao nezadovoljstvo, a suce je optužio za krađu

Hrvatski boksač Luka Plantić, nakon poraza u osmini finala poluteške kategorije na OI u Tokiju od Meksikanca Rogelija Romera Torresa, izjavio je da ne može biti zadovoljan jer je pokraden.

'Ne možemo biti zadovoljni, pokradeni smo. Romero je u prvoj rundi bio u dva teška nokdauna, a sudac mu nije htio brojati. Ne znam na koju je foru dobio drugu rundu sa 5:0, a treća isto tako, ne znam na osnovu čega mu je pripala. No, što je tu je, idemo dalje prema Beogradu, na Svjetsko prvenstvo', izjavio je Luka Plantić, koji je prvu rundu dobio jednoglasnom odlukom sudaca, ali je izgubio preostale dvije i na kraju je Meksikanac Romero Torres slavio sa 4:1.

Tako će Romero Torres u četvrtfinalu boksati protiv Kubanca Arlena Lopeza, olimpijskog i svjetskog prvaka. Razočaran je bio i trener Tomislav Bašić.

'Iscrpljeni smo i tužni, jer Luka je dobro boksao, a suci to nisu vidjeli, ili nisu htjeli vidjeti. Ne znam što reći, idemo doma i okrećemo se Svjetskom prvenstvu u Beogradu u studenome.'