Veliki skandal na Olimpijskim igrama

U Hrvatskom boksačkom savezu totalno poludjeli nakon poraza Luke Plantića; suce i boksački lobi optužili za korupciju i tešku krađu

  • S.K.
  • Zadnja izmjena 28.07.2021 17:18
  • Objavljeno 28.07.2021 u 17:18
Bionic
Reading

Nakon poraza Luke Plantića na Olimpijskim igrama oglasili su se iz Saveza i suce i organizaciju optužili za tešku krađu i korupciju

Hrvatski boksač Luka Plantić poražen je u osmini finala poluteške kategorije Olimpijskih igara u Tokiju. Hrvatskog boksača pobijedio je Meksikanac Rogelio Romero Torres koji je slavio s 1:4.

U prvom nastupu na olimpijskom turniru Plantić je jedva pobijedio Jordanca Odaija Riyada Adela Al Hindawija, no danas je borba bila puno bolja i neizvjesnija. Na kraju je sve završilo odlukom sudaca u korist Meksikanca što je naživciralo ljude u Hrvatskom boksačkom savezu koji su optužili olimpijski boksački lobi za krađu i korupciju.

'Luka je pokraden i sudačkom odlukom izbačen iz olimpijskog turnira! Boksao je sjajno, kretao se, napadao, ulazio u višeg Meksikanca Romera, uzdrmao ga nekoliko puta, a sudac u ringu nije htio brojati Meksikancu, nego je prekidao Lukine napade kojima je mogao već u prvoj rundi dovršiti Romera i davao mu šansu za oporavak!', napisali su iz Saveza na društvenim mrežama pa dodali: '

Luka, budi ponosan, dao si maksimum u Tokiju! Olimpijski boks i dalje je u raljama sudačkog lobija i korupcije koja mu nanosi nesagledivu štetu! Varali su ga i u prvom kolu kada je pobijedio Jordanca Al Hindawija podijeljenom odlukom 3:2 premda je bio uvjerljivo bolji, pa makar i ne u svom najboljem izdanju kakvo je prikazao protiv Meksikanca! Ponosni smo na Luku, bravo Luka i treneru Tomislavu Bašiću, šteta da su našem olimpijskom junaku presudili režiseri oko ringa, a ne suparnik među konopcima!', poručili su iz Saveza.

Nakon nekog vremena, Savez je u javnost pustio i drugu objavu za one 'koji još ne vjeruju da je Luka pokraden'.

'Tko ne vjeruje da je Luka Plantić oštećen sudačkom odlukom u osmini finala Olimpijskih igara, neka pregledava snimku! Evo kako su bodovali suci imenom i prezimenom - prvu rundu u kojoj je Luka deklasirao Meksikanca i u kojoj ga je sudac Tunižanin u ringu spašavao prekidima i davao mu predah, a da ne bi morao brojati Romeru, bodovali su potpuno isto kao drugu, žestoku s puno razmjena s obje strane, u korist Meksikanca?! Zar je meč realno bio izjednačen nakon takve dvije runde kako su to bodovali suci!?', pitaju se iz Saveza pa dodaju:

'Uostalom, Luku su oštetili i na olimpijskim kvalifikacijama u Parizu, kada je deklasirao prvog nositelja Britanca Whittakera - dva suca dali su pobjedu Plantiću, jedan Britancu, dva neriješeno, da bi u preglasavanju pobjednikom proglasili Engleza?! Tada to nije imalo teže posljedice, Luka se kvalificirao, ali zbog čega bi boksači iz manjih zemalja (Hrvatska 4 milijuna stanovnika - 1 boksač na Igrama, a Meksiko 128 milijuna stanovnika - 1 boksač na Igrama) u odnosu na boksačke velesile uvijek morali biti zakinuti!? I Luka je mjesecima u vrućoj dvorani u Solinu doslovno lijevao krv, znoj i suze da bi bio u Tokiju! I nitko ga nema pravo zakidati u službi nekih 'viših interesa' u raspodjeli moći! Drži se Luka, zaslužio si svo poštovanje, pokazao si svima što je lavlje srce i sportska borba! RESPECT!!!', zaključuju iz Saveza.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal