još nije svjesna

[FOTO] Nakon slaloma kojeg će zauvijek pamtiti, oglasila se Zrinka Ljutić: Kao u snu, znala sam da sam brza, ali...

29.01.2023 u 14:32

Bionic
Reading

Hrvatska skijašica Zrinka Ljutić zauzela je treće mjesto u slalomu za Svjetski kup u Špindlerovom mlinu, a nakon rezultata karijere dala je svoje dojmove

Ljutić, koja je imala startni broj 17, bila je treća i u prvoj vožnji, a na kraju je imala 49 stotinke zaostatka za Njemicom Lenom Duerr koja je po prvi puta pobijedila u Svjetskom kupu. Druga je bila Amerikanka Mikaela Shiffrin sa šest stotinki zaostatka za pobjednicom.

'Osjećaj je nevjerojatan. Još nisam toga svjesna. Mislim da trebam malo pričekati i onda ću možda biti više uzbuđena. Osjećam se kao u snu. Radila sam za ovo. Znala sam da sam brza, ali nikad nisam povezala dvije dobre vožnje, a sada jesam i treća sam. Fantastično', rekla je Ljutić.

  • +5
Zrinka Ljutić na postolju Špindlerovom mlinu 2023. Izvor: Profimedia / Autor: VLADIMIR SIMICEK / AFP / Profimedia

Bilo je to prvo postolje u karijeri za 19-godišnjakinju…

'Nisam bila sretna nakon jučerašnjeg dana. Bila sam ljuta i frustrirana jer znam da mogu dobro skijati, ali napravim neku glupu grešku ili tako nešto. Pa sam se uspjela malo više fokusirati i vjerovati i isplatilo se', dodala je Ljutić.

Posljednja hrvatska skijašica koja se uspela na jednu od tri stepenice postolja bila je Ana Jelušić koja je u studenom 2007. u kanadskoj Panorami bila treća u slalomu.

Inače, druga hrvatska skijašica Leona Popović je za pobjednicom zaostala 84 stotinki (1:31.75) i bila je peta. I njoj je to najbolji rezultat u Svjetskom kupu, dva puta prošle godine - u Leviju i u Schladmingu je bila šesta.

'Iza mene su dvije dobre vožnje, na kraju sam bila peta. Jako sam zadovoljna. Zrinka je bila bolja i uspjela je prvi put stati na postolje', kratka je bila Popović.

  • +3
Zrinka Ljutić i Leona Popović u Špindleruv Mlynu, 2023. Izvor: Profimedia / Autor: VLADIMIR SIMICEK / AFP / Profimedia