sp u vaterpolu

Nakon remija s Grcima oglasio se izbornik hrvatskih vaterpolista Ivica Tucak: Iščupali smo se ogromnom željom i srcem

21.06.2022 u 22:24

Bionic
Reading

Hrvatska vaterpolska reprezentacija je na otvaranju Svjetskog prvenstva odigrala 8:8 protiv aktualnih olimpijskih doprvaka Grka. Podmlađene su 'barakude' u dramatičnoj završnici imale i napad za pobjedu, ali lopta nije htjela u gol...

'Ovaj smo bod iščupali ogromnom željom i srcem', rekao je odmah nakon utakmice izbornik Ivica Tucak koji svojim izabranicima jednostavno nije imao što za prigovoriti. Ovo je reprezentacija u nastajanju, podmlađene 'barakude' na ovom SP-u imaju čak šest debitanata na velikim natjecanjima.

'Vrlo očekivano, tijekom utakmice se među igračima primijetio grč, no to se momcima ne može zamjeriti. Ipak je ovo prva utakmica Svjetskog prvenstva. Zaista me raduje pokazana volja i želja. Turnir je tek počeo, očekuju nas još ove dvije utakmice u skupini. Ovo je veliko iskustvo za ove momke, sve je i dalje otvoreno i idemo korak po korak', zaključio je izbornik Tucak.

Oglasio se i kapetan 'barakuda' Ivan Krapić.

'Bilo je tvrdo, teško i u grču, pogotovo prva četvrtina, što je i razumljivo s obzirom na to da imamo toliki broj debitanata i mladih igrača. Čim smo se pribrali i počeli igrati našu igru već u drugoj četvrtini smo se vratili u utakmicu. Iako smo cijelo vrijeme lovili rezultat nismo se ni u jednom trenutku predali ni psihološki i mentalno pali. Na kraju smo dobili i šansu za pobjedu, zadnji napad... Žao nam je što ga nismo iskoristili i pobijedili, žao nama je kao i svaki puta kada izgubimo', komentirao je Krapić i zaključio:

'No, imamo taj bod iz ove prve utakmice i sada se već okrećemo prema sljedećim suparnicima, Nijemcima.'

Raspored utakmica Hrvatske

  • 2. kolo, četvrtak, 23. lipnja, 18 sati: HRVATSKA – Njemačka
  • 3. kolo, subota, 25. lipnja, 18 sati: Japan – HRVATSKA