sp u vaterpolu

Senzacija na startu Svjetskog prvenstva; Japanci u skupini u kojoj igra i Hrvatska šokirali i neočekivano 'potopili' Njemačku

21.06.2022 u 21:21

Bionic
Reading

Prva utakmica skupine B na Svjetskom prvenstvu u vaterpolu iznjedrila je senzaciju. Autsajder Japan je u ludoj utakmici pobijedio Njemačku 12:11 (5:2, 3:2, 3:2, 1:5)

Daleko od toga da su Njemačka i Japan velesile u svijetu vaterpola, prije bi se reklo da su na granici 'druge' i 'treće' lige. Japan je na posljednjim Olimpijskim igrama bio deseti, a Njemačka je posljednji put na OI igrala još tamo 2008. godine.

Ove godine na SP-u su Japan i Njemačka u skupini B u kojoj su još Hrvatska i Grčka, a u 1. kolu su Japanci priredili apsolutnu senzaciju. 

Poveo je Japan u prvoj četvrtini 5:2, na kraju druge je bilo 8:4 za Japance, a na startu posljednje četvrtine rezultat je bio 11:6! Za Japan!

Njemačka je u posljednjoj četvrtini krenula na sve ili ništa, zamalo je na kraju dostigla Japance koji su se potpuno opustili. Dobila je Njemačka tu dionicu utakmice 5:1, ali nije bilo dovoljno jer Japan je na kraju senzacionalno slavio 12:11.

No, realnost je takva da će njemačka vaterpolska reprezentacija na ovom SP-u biti 'kanta za napucavanje', uvjerljivo je najlošija u našoj skupini. To su i pokazali protiv Japana...