potpun kolaps

Nakon prizora koji je mnoge šokirao biatlonka Tandrevold napustila Peking i ZOI, a zna se i zašto: Ona više ne smije nastupiti!

14.02.2022 u 11:27

Bionic
Reading

Norveška biatlonka Ingrid Landmark Tandrevold neće više nastupati na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, nakon što je u nedjeljnoj dohvatnoj utrci doživjela potpuni kolaps na zadnjem kilometru i odmah po ulasku u cilj trebala liječničku pomoć

Za 25-godišnjakinju koja je u prošlosti već imala problema sa srcem to znači da neće imati priliku pomoći svojim kolegicama iz reprezentacije u srijedu, kad je u Zhangjiakouu na rasporedu utrka ženskih štafeta, u kojoj su Norvežanke glavne favoritkinje za zlato. No prizor kako je nemoćnu nose te fotografije koje su obišle svijet mnoge su šokirali.

'Odlazim u Norevšku, jer mi daljni nastup na ovim Igrama nije dopušten', izjavila je Tandrevold na konferenciji za medije u ponedjeljak.

'Željela sam nastupiti. Nema toga želim što više od nastupa u štafeti s kolegicama iz najbolje reprezentacije, ali zdravlje je važnije. Ovo je teška odluka, ali još uvijek mi je samo 25 i nadam se da je preda mnom još mnogo godina u ovom sportu', rekla je Tandrevold, koja još nema olimpijsku medalju, ali je bila dijelom norveške štafete koja je osvojila uzastopne naslove svjetskih prvakinja u zadnje tri godine.

U srijedu će je zamijeniti Karoline Knotten te će se pridružiti Marte Olsbu Roeiseland, Tiril Eckhoff i Idi Lien.

'Sad se dobro osjećam. Mislim da sam išla preko granice u teškoj utrci i na velikoj nadmorskoj visini, a s obzirom na to da sam imala problema sa srcem u karijeri, moramo biti oprezni i napraviti dodatne pretrage', zaključila je 25-godišnja Norvežanka.

Liječnik norveške reprezentacije Lars Kolsrud pojasnio je cijelu situaciju.

'Odluka je liječnika da Ingrid ne smije više nastupiti. Želimo ju dovesti kući, odvesti na pregled i vidjeti što možemo napraviti kako se ovako nešto više ne bi ponovilo.'