priznao pred kamerama

Nakon naslova svjetskog prvaka, dva zlata na Eurima i mnoštvo trofeja s Realom, Iker Casillas objasnio je zašto nije htio braniti u utakmici protiv Hrvatske

26.12.2020 u 09:10

Bionic
Reading

Legendarni Realov golman, danas 39-godišnji Iker Casillas, prije nekoliko je dana postao novi zamjenik izvršnog direktora Zaklade Kraljevskog kluba. U petak je pak emitiran posljednji dio dokumentarnog filma o 'Svetom Ikeru', a koji se zove 'Objesiti krila'. Tom prigodom Casillas je govorio i o utakmici protiv Hrvatske na Euru 2016. godine

Iker Casillas u dresu španjolske nogometne reprezentacije branio je čak na 167 utakmica. Pri tom je s 'furijom' osvojio jedan naslov svjetskog prvaka (2010. godine) te dva naslova europskog prvaka (2008. i 2012. godine).

>> Prije pet godina praktički su ga potjerali iz kluba, a sada u madridskom Realu ipak ispravljaju ovu nepravdu

Posljednju utakmicu u reprezentativnom dresu odigrao je 1. lipnja 2016. godine, kada je branio protiv Južne Koreje. Ali bio je potom i dio reprezentacije koja je igrala na Euru u Francuskoj, ali tamo nije branio ni sekunde, iako ga je izbornik Vicente del Bosque htio poslati na gol u utakmici protiv Hrvatske.

Španjolci su već prije te utakmice osigurali plasman u sljedeći krug, pa je izbornik Španjolske htio odmoriti neke od igrača. Ali Casillas se uoči utakmice u Bordeauxu nije dao navući na 'tanak led', jer već je bio prozivan zbog lošeg rezultata na SP-u 2014. godine.

'Kada su me pitali bi li ja branio na toj utakmici, rekao sam neka David (op.a. De Gea, koji je branio i prve dvije utakmice) ostane na golu. Nisam vidio potrebu da je ja branim, jer sam mislio, ako pobijede, nastavit će pobjedničku seriju, a ako izgube, onda ću ja opet biti krivac. I na svu sreću da nisam branio, jer smo izgubili. (op.a Hrvatska je tada pobijedila 2:1, a na toj je utakmici Subašić obranio penal Sergiju Ramosu nakon što je Luka Modrić preko Srne poslao poruku našem golmanu na koju stranu da se baci). U osmini finala potom smo izgubili od Italije, a ja sam imao osjećaj da su, kao u finalu Lige prvaka u Lisabonu ili na SP-u 2014., ljudi samo čekali moj kiks da mogu reći kako sam kriv za poraz i kako je del Bosque izabrao Casillasa', poručio je ovaj legendarni golman.