lijepo za čuti

Bivši nogometaš Reala a danas trener u Engleskoj, otkrio je što misli o Alenu Haliloviću: Sada sam se osobno uvjerio u sve ono što sam znao o njemu

25.12.2020 u 16:05

Bionic
Reading

Prije nešto više od mjesec dana 24-godišnji hrvatski vezni nogometaš, Alen Halilović dogovorio je posudbu u engleski Birmingham, klub koji se natječe u Championshipu

Bivši Dinamov igrač Alen Halilović, koji je u ljeto 2014. godine dobio poziv velike Barcelone, pa Maksimir zamijenio Nou Campom, nakon sezona traženja po brojnim klubovima, od Španjolske, pa preko Njemačke, Italije, Nizozemske i Belgije, krajem studenoga dogovorio je suradnju s engleskim Birmingham Cityjem.

Do te suradnje, odnosno od raskida ugovora s Milanom, Halilović je trenirao u privatnom aranžmanu te je u klub, u kojem ga je dočekao Ivan Šunjić, ali i bivši legendarni igrač Reala, a sada trener Aitor Karanka, stigao fizički posve spreman. Međutim, trebalo mu je očito tih nekoliko tjedana da pohvata konce igre ovog kluba, koji je nakon 20 odigranih prvenstvenih utakmica na 17. mjestu od 24 kluba u ovom natjecanju.

No, ono što je upalo u oko jest podatak da je Halilović već nakon dva tjedna boravka u Birminghamu dobio prve minute. Igrao je Halilović i u još dvije utakmice, a kako je najavio trener, očito se je ovaj hrvatski nogometaš, oko kojeg su se često lomila koplja, priviknuo na sve njegove zamisli.

Samo za podsjetnik, mnogi igrači kada promijene klub, ali i ligu, to jest zemlju, trebaju i po nekoliko mjeseci da se priviknu na nove uvjete. A eto, Halilović, kojeg se mnogo puta provlačilo po medijima, uz prizvuk kritika, sada je taj proces odradio jako brzo.

Kako je Karanka istaknuo, iza Halilovića je prvi tjedan u kojem je imao neprekinuti i kontinuirani rad na treninzima, to jest uigravanje s novim suigračima, što bi mu trebalo donijeti i veliku minutažu, tim prije što će u sljedećih sedam dana Birmingham odigrati čak tri utakmice.

Čak ga je i trener nahvalio, ali što je još važnije i najavio u sastavu.

'Halilović je vrlo blizu početne postave. Znao sam da je stvarno dobar igrač, a sada sam se u to i osobno uvjerio. Da budem iskren, ovo je bio prvi tjedan u kojem je mogao trenirati 100 posto sa suigračima, jer otkako je stigao ovdje nismo mogli trenirati zajedno, s obzirom na to da smo non-stop imali utakmice i nije bilo vremena za nova uigravanja. Jednostavno, do sada je to bilo nemoguće. Ovaj tjedan bio je jako dobar na treninzima, pogotovo da dostigne intenzitet kojim se igra u prvenstvu', nahvalio je Halilovića bivši igrač Reala Aitor Kranka, koji je dres 'kraljeva' nosio od 1997. do 2002. godine.