ŠTO SE DOGAĐA?

Nakon Manchester Uniteda još jedan velikan digao ruke od Marija Mandžukića; dva su razloga za takav crni scenarij

12.11.2019 u 22:20

Bionic
Reading

Pred Marijem Mandžukićem neizvjesni su dani, jer u Juventusu za njega više nema mjesta, ali ni klubovi koji se u zadnje vrijeme vežu uz hrvatskog napadača više nisu toliko realna opcija

Super Mario je višak u Juventusu. Iako su bivšem hrvatskom reprezentativcu predviđali teške dane dolaskom novog trenera Maurizija Sarrija, sigurno ni on nije slutio da će biti prekrižen, a da uopće ne dobije priliku izboriti mjesto u momčadi.

Nema nikakve sumnje da će u zimskom prijaleznom roku naš golgeter spakirati kofere i napustiti Torino, ali nema nikakvih naznaka koji grad bi mogao biti njegova nova destinacija.

Dosta se pisalo o interesu Manchester Uniteda, ali taj transfer nije realan, bez obzira što je Mandžukić smanjio svoje financijske apetite. Navodno na Old Traffordu love neke druge napadače (Erling Haaland), a engleskom premijerligašu ne sviđa se ni licitiranje Juventusa koji stalno podiže odštetni zahtjev (oko 12 milijuna eura) za igrača na kojeg ne računa.

No nije Mandži propao samo ugovor života sa Manchester Unitedom nego su od njega odustali i u Milanu. Posrnuli velikan treba pod hitno igrača koji će svojom borbenošću i stavom prodrmati svlačionicu, Mandžo je kao stvoren za takvu ulogu, ali...

  • +12
Hrvatski nogometaš Mario Mandžukić Izvor: EPA / Autor: ALESSANDRO DI MARCO

Prema pisanju Corriere della Sera u milanskom klubu su procijenili da im treba drugačiji tip napadača, a drugi razlog je da ne žele zbog Mandžukića rušiti svoje pravilo oko visine plaća igrača te mu ne bi dali ni približno onoliko koliko ima u Juventusu (6,2 milijuna eura).

Mandžukiću je ovo peta godina u Staroj dami s kojom ima četiri naslova talijanskog prvaka i tri Talijanska kupa.