novi posao za hrvata

Niko Kovač neće dugo čekati novi angažman: Bivšem izborniku Vatrenih stiže poziv iz bivšeg kluba

12.11.2019 u 15:33

Bionic
Reading

Hertha Berlin želi dovesti Niku Kovača na mjesto Ante Čovića koji nije najbolje krenuo ove sezone

Niko Kovač od 3. studenog više nije trener Bayerna. Dio igrača mu je okrenuo leđa, nije imao podršku ni uprave, ni navijača i jednostavno je morao otići. Ipak, nije sve tako crno za bivšeg izbornika hrvatske nogometne reprezentacije.

Njemački mediji pisali su kako će mu na račun odštete Bayern morati isplatiti 10 milijuna eura, a sada pišu i kako je blizu novog posla. Kovača bi mogla uzeti berlinska Hertha u kojoj je u dva navrata kao igrač proveo osam godina.

Hertha je remizirala s Kovačevim Bayernom 2:2 na početku sezone, ali nakon te utakmice upisali su tri poraza. Uspjeli su se podići pa upisati i tri pobjede u nizu, ali zadnji put su slavili protiv Fortune početkom listopada s 3:1.

Od tada su upisali samo jedan bod u četiri kola, a velike oscilacije u igri i malo osvojenih bodova počeli su ići na živce upravi kluba koja je već počela tražiti zamjenu za njemačkog Hrvata Antu Čovića koji je trenutno na klupi Herthe.

Nakon 11 kola Hertha je na 12. poziciji prvenstvene ljestvice s 11 osvojenih bodova. To naravno ne zadovoljava nikoga i u klubu su već počeli tražiti zamjenu za Čovića. Pronašli su je u svojem bivšem igraču i donedavnom treneru Bayerna Niki Kovaču, a njemački mediji pišu kako će pregovori između kluba i bivšeg hrvatskog izbornika početi već i prije kraja polusezone.

Izvor: Wochit / Autor: Vjekoslav Ivčević