novi transfer

Nakon Danija Olma još jedan stožerni igrač na izlaznim vratima iz Dinama; slavni klub želi ga dovesti ispod cijene

29.01.2020 u 19:56

Bionic
Reading

Trabzonspor želi dovesti Kevina Theophilea-Catherinea koji prema Transfermarktu vrijedi pet milijuna eura, ali je ušao u zadnjih šest mjeseci ugovora pa se Turci nadaju da će dobiti popust

Dani Olmo je napustio Dinamo, ali to ne znači da će njegov transfer biti posljednji izlazni na ovom prijelaznom roku bez obzira na to što je maksimirski sastav zaradio i više nego dovoljno od Lige prvaka i prodaje ove sezone. Pisalo se da će Mario Gavranović karijeru nastaviti u turskom Trabzonsporu, ali izgleda da od toga neće biti ništa.

Turski mediji javljaju kako je tamošnji prvoligaš odustao od dovođenja švicarskog reprezentativnog napadača i okrenuo možda i važnijoj karici Dinama Kevinu Theophileu-Catherinu. 30-godišnji francuski branič porijeklom s otoka Martiniquea u Dinamo je stigao na ljeto 2018. godine i ubrzo ugrabio mjesto u prvih 11. Dinamo ga je doveo besplatno iz St. Etiennea, a od tada je za 'modre' odigrao 46 utakmica, zabio jedan gol i upisao dvije asistencije.

Navijači Dinama ga uglavnom pamte po dobrome jer je riječ o vrlo kvalitetnom stoperu, ali eru u Dinamu obilježit će mu i nekoliko grešaka među kojima se ističe ona kada je u utakmici protiv Šahtara u zadnjim sekundama na Maksimiru skrivio penal i dopustio gostima da dođu do izjednačenja, a kasnije i do prolaska skupine.

Francuz je ušao u zadnjih šest mjeseci ugovora s Dinamom, a 'modri' sada s njim pregovaraju oko novog ugovora. U međuvremenu se u igru želi ubaciti Trabzonspor i 'ukrasti' ga Dinamu za puno nižu cijenu od pet milijuna eura koliko vrijedi prema Transfermarktu.

Turci se nadaju da će zbog kratkog ugovornog roka dobiti nekakav popust. Dinamo još pregovara s njim oko novog ugovora, a ako ga ne potpiše nije isključeno da ga prodaju u Tursku i ostvare solidnu zaradu s obzirom na to da je stigao potpuno besplatno...