novi odlasci s maksimira

Nakon Danija Olma, još dva igrača napustila Dinamo: Branič i napadač odlaze na totalno neočekivanu adresu

25.01.2020 u 17:45

Bionic
Reading

Petar Čuić i Dominik Rešetar karijeru će nastaviti u Sporting Kansas Cityju kojem su posuđeni na jednu sezonu

Nakon što je Dinamo napustio Dani Olmo kao najvrjedniji eksponat modre svlačionice, a prije njega su iz prve ekipe otišli Mario Šitum, Ivo Pino, Marko Lešković i Dinko Horkaš, stigle su informacije i o odlascima iz druge momčadi. Dinamo je, po prvi puta u svojoj povijesti, svoja dva igrača poslao u Sjedinjene Američke Države.

Petar Čuić i Dominik Rešetar karijeru će nastaviti u Sportingu iz Kansas Cityja koji se natječe u USL Championshipu, drugom razredu američkog nogometa. 20-godišnji Čuić je talentirani stoper koji je s Dinamovim juniorima igrao i Ligu prvaka, baš kao i 19-godišnji Rešetar koji igra na poziciji napadača.

Obojica su nastupala i za U-19 hrvatsku nogometnu reprezentaciju, a u Sporting Kansas City odlaze na posudbu. Prvenstvo tamo počinje u ožujku, a traje do kraja godine pa bi se već u siječnju iduće godine trebali vratiti u svoj matični Dinamo koji je tako otvorio put na američko tržište.

Nekoliko ponuda iz MLS-a je već odbijeno, primjerice one za Mislava Oršića, ali ovime se otvara put do Amerike na mala vrata. Nije isključeno da će se ovaj dvojac u Kansasu i školovati jer su nedavno Hrvatsku posjetili skauti koji su mladim igračima nudili stipendije za prestižne fakultete i plaćen boravak u SAD-u tijekom školovanja i karijere.