NBA OKršaj

Nakon brutalnog nasrtaja Brooksa koji ga je udario po glavi pri zakucavanju za ozlijeđenog Paytona stigla je loša vijest

05.05.2022 u 19:41

Bionic
Reading

Branič Golden State Warriorsa Gary Payton mlađi izbivat će s parketa oko mjesec dana zbog ozljede ligamenata lijevog lakta koju je zadobio početkom druge utakmice drugog kruga doigravanja Zapadne konferencije NBA lige nakon prljavog prekršaja igrača Memphis Grizzliesa Dillona Brooksa

Paytona je, u trenutku kada se spremao zakucati loptu kroz obruč, Brooks s leđa namjerno udario po glavi, a to je rezultiralo teškim padom na ruku igrača Warriorsa.

Payton bi se tako mogao vratiti u sastav tek u velikom finalu ukoliko Warriorsi dođu tako daleko.

'Ne znam je li bilo namjerno, ali je bilo prljavo. Postoji kodeks prema kojemu nikada ne činite prekršaj koji bi mogao ugroziti suparnikovu karijeru, a Dillon Brooks je prekršio taj kodeks', rekao je nakon utakmice trener Warriorsa Steve Kerr.

Brooks je zbog svog poteza isključen iz utakmice.

Payton prosječno postiže 7.1 koševa uz 3.5 skoka i 1.4 osvojenih lopti po utkamici, ali bio je važan za Warriorse u seriji protiv Grizzliesa jer je trebao biti primarni čuvar njihova najboljeg igrača Ja Moranta. Bez Paytona na terenu, Morant je ubacio čak 47 koševa za Memphis u 106-101 pobjedi kojom je omjer u seriji izjednačen na 1-1.