DOBRA VIJEST

Najveća prijetnja Hrvatskoj u Davis Cupu pokazuje slabosti!

12.10.2016 u 16:16

Bionic
Reading

Najbolji argentinski tenisač Juan Martin Del Potro ispao je već u 1. kolu velikog turnira u Šangaju od Davida Goffina, nakon velike borbe u tri seta, pokazavši da definitivno nije nepobjediv...

Unatoč ozljedi ručnog zgloba koja mu je upropastila posljednjih nekoliko teniskih sezona, Juan Martin Del Potro definitivno je najveća prijetnja Hrvatskoj u finalu Davis Cupa potkraj studenog. Argentinac je na olimpijskom turniru u Riju pobijedio Novaka Đokovića, a nedavno u polufinalu Davis Cupa Andyja Murrayja te tako potvrdio svjetsku klasu, no ovog utorka pokazao je da nije nepobjediv.

Naime, u 1. kolu velikog ATP 1000 turnira u Šangaju 28-godišnjak je ispao od Belgijca Davida Goffina, nakon velike borbe u tri seta. Del Potro je bio taj koji je dobio prvi set 6-4, da bi belgijski tenisač uzvratio 6-3 u drugom i poveo 4-3 s 'breakom' u trećem. No, Argentinac se probudio i izjednačio i činilo se da će preokrenuti meč. Međutim, kod 5:5 je opet izgubio servis i više mu nije bilo spasa.

Dobra je vijest za naše da postoji recept za pobjedu protiv opasnog Del Potra, ali treba i priznati da je spomenuti Goffin ove godine već dvaput pobijedio Čilića, a zadnji put prošli tjedan u Tokiju.

U svakom slučaju, za Argentinu je najvažnije da Del Potro ostane zdrav do 25. studenog, jer bez njega su u finalu osuđeni na poraz. Za Hrvatsku vrijedi isto, kad su u pitanju Čilić i Karlović...

Šangaj, 1. kolo

Del Potro – Goffin 6-4, 3-6, 5-7