pohlepna zvijezda

Trebao je to biti meč stoljeća, no sad je jasno da velikog obračuna UFC 'teškaša' neće biti; možda Stipe Miočić dobije priliku za revanš?

24.04.2021 u 18:23

Bionic
Reading

Obračun za UFC prvaka teške kategorije između Francisa Ngannoua i Jona Jonesa za sada nije ni blizu realizacije. Pregovori su zapeli jer Jones previše novca za ulazak u oktogon i borbu s Kameruncem koji je s trona skinuo Stipu Miočića...

Prije točno mjesec dana, 27. ožujka, Kamerunac Francis Ngannou je nokautom pobijedio Stipu Miočića te tako preuzeo titulu UFC-ovog teškaškog prvaka. Time je Ngannou dobio priliku 'birati' protiv koga će braniti titulu, a prvi na listi želja bio je bivši dvostruki prvak Jon Jones. Svi su se već počeli 'brusiti' za još jedan 'meč stoljeća' jer Jones je iz poluteške kategorije prešao u tešku, a u UFC karijeri ima 26 pobjeda uz samo jedan poraz koji to u stvari nije jer je na dotičnom meču Jones diskvalificiran. Trebao je to biti novi UFC spektakl, ali...

Sada je šef UFC-a Dana White objavio kako Jones za borbu s Ngannouom traži zajamčenih 30 milijuna dolara i da - barem što se UFC-a tiče - od borbe neće biti ništa.

'Jones želi 30 milijuna dolara, ali to tako ne funkcionira. Svi ovi momci imaju postotak od prodaje TV prijenosa. Tako se vodi ovaj posao i tako se sprječava bankrot', poručio je White i dodao je da će se protiv Ngannoua za titulu boriti Derrick Lewis.

Jones je ubrzo reagirao i istaknuo je da nije točno da je tražio 30 milijuna dolara, ali je u ranijim istupima isticao da želi svotu puno veću od ponuđenih mu 10 milijuna dolara.

Kompletnu situaciju oko ove borbe komentirao je i UFC-ov teškaš, Kanađanin Tanner Boser, koji ističe da bi se za tu cifru borio i s - medvjedom .

'Čuo sam da govori kako mu cifra između osam i deset milijuna dolara nije dovoljna. Nisam u poziciji da nešto govorim, jer koga briga što ja mislim, ali za toliki novac bih se borio s grizlijem', rekao je Boser.

Za njega nema dileme da je borba Ngannou - Jones nešto najveće što UFC može napraviti.

  • +2
Stipe Miočić i Francis Ngannou, UFC 260 Izvor: Profimedia / Autor: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

'To je vjerojatno najveća borba koja se trenutno može organizirati. Nema veće. Mislim da UFC zbog novca taktizira, ali tu borbu će htjeti svi pogledati', rekao je Boser.

Vidjet ćemo hoće li na kraju UFC postići dogovor s Jonesom, no za sada situacija nije baš najbolja i teško da ćemo u skorije gledati borbu s Ngannouom. Bez obzira na sve, Jones se uveliko sprema za debi u teškoj kategoriji. Izgleda zaista odlično, ali nije poznato kad će ponovno ući u ring.

U nekim kombinacijama je ovo sjajna vijest za Stipu Miočića koji bi zbog svega gore navedenog mogao profitirati i ipak dobiti priliku za uzvratnu borbu s Ngannouom! Stipe se za sada nije izjašnjavao, ali sigurno je da želi revanš. No, ove godine do te borbe sigurno neće doći, no 2022. ništa nije nemoguće...