dončić ruši rekorde

Najplaćeniji Hrvat u povijesti opet oduševio; tricama uništio Minnesotu i još jednom podsjetio na Dražena Petrovića

21.11.2019 u 09:48

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović, koji je ljetos potpisao četverogodišnji ugovor vrijedan 73 milijuna dolara za Utah Jazz, pokazao se kao veliko pojačanje u momčadi iz Salt Lake Cityja.

U pobjedi Utah Jazza nad Minnesota Timberwolwesima 103:95 Bogdanović je za 36 minuta provedenih na parketu ubacio 30 koševa (šut iz igre 9/18, trice 6-11!), a uz to je sakupio četiri skoka i tri asistencije. Gotovo svi navijači se slažu kako je Bogdanović, koji ima prosjek od 20,5 koševa po utakmici i opravdao je godišnju plaću od 17 milijuna dolara, već sada opravdao potrošen novac na njega… Ovoliko utakmica s 30 ili više koševa u povijesti NBA lige imao je samo legendarni Dražen Petrović.

Novom pobjedom momčad Utaha stigla je do omjera 9-5 po čemu su u vrhu Zapadne konferencije, a trener Quin Snyder

'Večeras smo pokazali svega po malo od onoga kako želimo igrati', kazao je Snyder.

Donovan Mitchell je ubacio 26 koševa za Utah koji je prekinuo niz od dva poraza.

Kod Minnesote najbolji je bio Andrew Wiggins sa 22 koša, dok je Karl-Anthony Towns upisao 14 pogodaka i 12 skokova.

Izvor: Wochit / Autor: tportal.hr

LA Clippersi su kod kuće sa 107-104 nakon produžetaka slavili protiv Boston Celticsa, a do pobjede su ih vodili Lou Williams sa 27 ubačaja i Paul George koji je dodao 25 uz osam asistencija.

Kawhi Leonard se vratio na teren nakon pauze od tri utakmice zbog ozljede koljena i pobjedi je pridonio sa 17 koševa. Ivica Zubac je odigrao 22 minute za Clipperse i zabio pet koševa (šut iz igre 1/3) uz sedam skokova, jednu asistenciju i dva bloka. Kod Bostona najbolji je bio Jayson Tatum sa 30 koševa, dok je Marcus Smart ubacio 15.

Ova je utakmica prva u kojoj su George i Leonard igrali zajedno otkako su prešli u Clipperse u prijelaznom roku.

Miami Heat su kod kuće sa 124-100 bili bolji od Cleveland Cavaliersa, a najzaslužniji za pobjedu gostujuće momčadi bio je Duncan Robinson koji je utakmicu završio sa 29 koševa od čega je sedam trica.

Kod Clevelanda je najbolji bio Kevin Love sa 25 koševa i 13 skokova, a Ante Žižić je odigrao 15 minuta i zabio šest koševa uz tri skoka.

Čudesni Luka Dončić postavio novi apsolutni rekord

Dallas Mavericks su kod kuće s nevjerojatnih 142-94 nadigrali Golden State Warriorse, a Luka Dončić je odigrao još jednu sjajnu utakmicu, u 24 minute je zabio 35 koševa, od čega 22 u prvoj četvrtini. Tome je pridodao deset skokova i 11 asistencija za drugi triple-double zaredom. A to mu je uspjelo za svega 24 minute, po čemu je postao rekorder, jer u zadnjoj četvrtini nije ulazio u igru. Kako je Dončić igrao pogledajte OVDJE.

Milwaukee Bucks su u gostima sa 135-127 bili bolji od Atlanta Haweksa, a Giannis Antetokounmpo je sa 33 koša i 11 skokova bio najbolji pojedinac pobjedničke momčadi. To je deveti put ove sezone da je Antetokounmpo upisao 30 koševa i 10 skokova na utakmici, najviše u NBA. Dragan Bender nije ulazio u igru za Milwaukee.

Washington Wizards su kod kuće sa 138-132 svladali San Antonio Spurse, a do pobjede ih je vodio Bradley Beal sa 33 poena. San Antoniju je ovo sedmi poraz zaredom i to prvi put otkako je Gregg Popovich preuzeo vođenje Spursa 1996./97. Luka Šamanić nije ulazio u igru za San Antonio,