POVIJESNO ODLIČJE

Najbolji hrvatski bicliklist slobodnim načinom Marin Ranteš napravio senzacionalan rezultat na Svjetskom BMX Freestyle prvenstvu

  • Autor: D. S. / Hina
  • Zadnja izmjena 07.06.2021 22:07
  • Objavljeno 07.06.2021 u 22:07
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL

Najbolji hrvatski bikliclist slobodnim načinom Marin Ranteš osvojio je brončano odličje Svjetskom BMX Freestyle prvenstvu u Montpellieru u Francuskoj

Mladi Varaždinac ovim je podvigom ušao u povijest hrvatskog biciklizma jer je ostvario ujedno i najveći uspjeh jednog hrvatskog bicikliste na ovako velikom natjecanju.

Marinu je ovo treće svjetsko prvenstvo u karijeri i najbolji ostvareni rezultat do sada. Pogled s rampe dijelio je s nekim od najvećih BMX imena današnjice - Australcem Logano Martinom koji je osvojio zlato, dok je Amerikanac Daniel Sandoval osvojio srebro.

'Presretan sam što sam mogao voziti pod hrvatskom zastavom na UCI BMX Freestyle World Championship i zadovoljan sam broncom. Bila je velika pauza s natjecanjima radi Covid 19 situacije i uz to sam prošle godine u rujnu imao operaciju ramena i stvarno sam radio jako puno da bih došao do ovakvog rezultata. Zahvaljujem se svima koji su bili uz mene u teškim i dobrim situacijama u zadnjih godinu dana', izjavio je Marin Ranteš.

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Ovo mu je i najveći uspjeh dosad na velikim međunarodnim kontestima, na kojima je bio ukupni pobjednik Svjetskog kupa 2018. u kineskom Chengdu, drugi na Europskom prvenstvu, uz nekoliko pobjedničkih postolja na postajama Svjetskog kupa.

BMX Free Style je odnedavno olimpijska disciplina i prvi put će se predstaviti na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine, a na OI će nastupiti samo po devet muškaraca i žena.