PREOKRET U PARIZU

Novak Đoković gubio je 2-0 u setovima i prijetio mu je oproštaj od Roland Garrosa, a onda je pokazao zašto je najbolji na svijetu

07.06.2021 u 18:26

Bionic
Reading

Prvi tenisač svijeta Srbin Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Roland Garrosa nakon što mu je Talijan Lorenzo Musetti predao meč kod rezultata 6-7 (7), 6-7 (2), 6-1, 6-0, 4-0

Mladi, 19-godišnji Talijan, inače 76. igrač svijeta, dobio je dva 'tie-breaka' i vodio s 2-0 u setovima, a onda je dokraja dobio samo jedan gem.

Prije početka petog seta, Musetti je uzeo medicinski 'time-out', a u prvom je poenu Đoković prilikom pada ozlijedio prst desne ruke. Ozljeda nije spriječila Đokovića da nastavi s dobrom igrom, a pri rezultatu 4-0 Musetti je predao meč.

U četvrtfinalu Đoković ide na još jednog Talijana, devetog tenisača svijeta, Mattea Berettinija, kojemu je meč osmine finala bez borbe predao Švicarac Roger Federer.

U ženskoj konkurenciji događa se pravi pomor favoritkinja. Mlada, 17-godišnja Amerikanka Cory Gauff te 25-godišnja Čehinja Barbora Krejčikova plasirale su se u četvrtfinale turnira tenisačica na ovogodišnjem Roland Garrosu u kojem će igrati međusobno, dok je plasman među najboljih osam izborila Grkinja Marija Sakkari koja je s 6-1, 6-3 izbacila Amerikanku Sofiju Kenin.

Gauff je u 4. kolu svladala Tunižanku Ons Jabeur sa 6-3, 6-1, dok je Krejčikova bila još uvjerljivija protiv Amerikanke Sloane Stephens sa 6-2, 6-0. I za Sakkari, Gauff i za Krejčikovu ovo je prvi prolazak do četvrtfinala na nekom 'grand slam' turniru, a ukoliko Ukrajinka Marta Kostjuk u zadnjem meču izbaci braniteljicu naslova Poljakinju Igu Swiatek, ovogodišnji Garros će ući u povijest.

Niti četiri igračice koje su izborile četvrtfinale u nedjelju, Kazahstanka Jelena Ribarikova, Ruskinja Anastazija Pavljučenkova, Slovenka Tamara Zidanšek te Španjolka Paula Badosa, nikada nisu igrale u polufinalu na 'grand slam' turnirima, a jedna od njih će u Parizu doći do finala.

Istodobno, Grako Škugor nije uspio proći u polufinale parova. Šibenčanin je s Indijcem Rohanom Bopanom izgubio od Španjolaca Pabla Andujara i Pedra Martineza s 5-7, 3-6.