pada li sve u vodu?

Najavljivali su se brojni transferi na relaciji Juventus - Barcelona, a već prvi doživio je totalni fijasko

19.05.2020 u 16:58

Bionic
Reading

Već se mjesecima priča o mogućim transferima na relaciji Juventus - Barcelona. Pa su u tom kontekstu spomenuti Miralem Pjanić, Ivan Rakitić, Arthur Melo, Matthijs de Ligt.

I svima se činilo kako u svim tim pričama i najavama ima istine. Međutim, da to baš i nije tako, potvrđuju vijesti iz talijanskih i španjolskih medija, kako je Barcelona poslala itekako bogatu ponudu, od 73 milijuna eura, za 20-godišnjeg braniča Matthijsa de Ligta.

No, u Torinu su ih odbili 'bez pardona', čak nisu niti sjeli za pregovarački stol, naglasivši kako Nizozemac nije na prodaju još barem koju sezonu.

De Ligt nije blistao odmah po dolasku u Juventus, ali kako je vrijeme odmicalo, a on prihvaćao Sarrijeve zamisli, De Ligt je postajao sve bolji i sigurniji i sigurno će u Torinu imati blistavu budućnosti a Juventus odličnog igrača.

Ove sezone De Ligt je u dresu Juventusa u Serie A igrao u 20 prvenstvenih utakmica i zabio dva gola. Dvije utakmice igrao je i u talijanskom kupu, dok je u Ligi prvaka nastupio u pet utakmica.

Naravno, ovakvo razmišljanje i odluka Juventusa posve su razumljivi, ali čini se da bi, ako je uopće i bilo nekakvih planova za zajedničke akcije, ovakav čvrst i odrješit 'ne', mogao narušiti odnose između klubova.