TAMNA STRANA SPORTA

Na utakmici Kupa većina uhićenih zbog alkohola, a bilo je i droge i vrijeđanja policije

06.04.2023 u 10:45

Bionic
Reading

Prije i za vrijeme odigravanja kup utakmice jučer između HNK Šibenik i GNK Dinama u prostorije policije je dovedeno ukupno osam osoba od čega su dvije privedene na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku

Policijski službenici su preventivnim postupanjem prema navijačima izvan zone stadiona i na ulasku u stadion postupali u nekoliko navrata kojom prilikom je poduzeto sljedeće:

  • četiri navijača su zatečena pod utjecajem alkohola
  • jedan navijač je zatečen pod utjecajem alkohola i kod sebe nije imao osobnu iskaznicu
  • jedan navijač je zatečen pod utjecajem alkohola i kod njega je pronađeno 0,7 grama droge kokain
  • jedan navijač je zatečen pod utjecajem alkohola, nije htio dati osobnu iskaznicu na uvid te je vrijeđao policijske službenike

Sve osobe zatečene u prekršaju dovedene su u prostorije policije, nad njima je provedena prekršajna obrada zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, Zakona o osobnoj iskaznici, Zakona protiv javnog reda i mira i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Svi dovedeni su po završetku nogometne utakmice pušteni osim navijača koji je vrijeđao policijske službenike koji je uz Optužni prijedlog priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku.

  • +28
Šibenik - Dinamo, polufinale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa (5.4.2023.) Izvor: Cropix / Autor: Niksa Stipanicev

Prije početka odigravanja kup utakmice policijski službenici su pronašli torbu s pirotehničkim sredstvima koje su navijači gostujućeg kluba htjeli unijeti u prostor za gostujuće navijače na istočnoj tribini, a pregledom je utvrđeno kako se radi o 9 improviziranih dimnih bombi i 9 topovskih udara.

Također, jedan navijač u termine odigravanja prvenstvene nogometne utakmice HNK Šibenik - HNK Hajduk od 1. travnja i kup utakmice HNK Šibenik-GNK Dinamo od 5. travnja nije postupao prema ranije mu izrečenoj zaštitnoj mjeri zabrane prisustvovanja na sportskim natjecanjima, u smislu da se mora obvezno prije utakmice javiti u policijsku postaju te je uhićen i uz Optužni prijedlog biti će priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku.

Na utakmici je bilo prisutno ukupno 2260 navijača od kojeg broja 168 navijača gostujućeg kluba.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport