Ispali iz kupa

Trener Dinama Čačić nakon šokantnog poraza od Šibenika dotakao se i otkaza!

05.04.2023 u 19:58

Bionic
Reading

Nakon što su nogometaši Šibenika senzacionalno izbacili Dinamo s 2:1 i plasirali se u finale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, zanimljivo je bilo čuti trenera Modrih Antu Čačića

Iako je Dinamo poveo u 40. sekundi golom Josipa Drmića - te dugo imao vodstvo - ipak se u sudačkoj nadoknadi dogodio totalni preokret kad je Duje Čop zabio svom bivšem klubu za prolaz u finale.

'Nismo imali dobro otvaranje, imali smo 1:0 i dvije čiste situacije da sigurno dovedemo utakmicu do kraja. Opet nam se dogodilo da primamo golove koje primamo. Čestitam domaćinu. Imali smo dosta problema uoči utakmice, nismo mogli računati na Ivanušeca. Nemam što zamjerit svojim igračima., imali smo dosta prilika, ali propustili smo u prvom poluvremenu iskoristiti dominaciju. Realizacija nam je ključni problem zadnjih mjesec dana', kazao je nakon utakmice utučeni Ante Čačić koji je na pitanje zašto je strijlac jedinog gola Drmić tako rano izašao iz igre rekao:

'Morali smo ga vaditi jer je osjetio aduktor već na poluvremenu, rekao je da će probati još 15-ak minuta. To je bio razlog zašto smo ga izvadili', dodao je Čačić koji se požalio na podlogu (teren) te je uz to morao znatno promijeniti koncepciju momčadi zbog brojnih ozljeda u umora nekih igrača.

'Nismo ugurali loptu u gol u prvom poluvremenu, Ristovski s metra, Menalo je imao dobru šansu… Oni su zabili dosta sretno i Šibenik je u finalu.'

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Kad je u pitanju odgovornost i njegov ostanak na klupi, rekao je mirno:

'Trener je uvijek taj koji snosi odgovornost. Vidjeli ste na koji način nam se događa ovo.. Pula, pa Gorica… Nogomet je igra koja nosi puno iznenađenja. Nije nam lako i tužan sam zbog toga. Naši ciljevi i ambicije su bile da idemo do kraja u oba natjecanja', kazao je Čačić koji ni sam nije siguran kako može momčad izvući iz krize. Činjenica je kako uz ulogu trenera obnaša i funkciju sportskog direktora, a bez glavnih igrača koji su otišli iz kluba (prodaja / posudba) sam sebe doveo je u tešku situaciju.

POBJEDNIČKI GOL ČOPA pogledajte u prilogu:

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +28
Šibenik - Dinamo, polufinale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa (5.4.2023.) Izvor: Cropix / Autor: Niksa Stipanicev