lova do krova

Ante Čačić od Dinama će dobiti milijunsku odštetu; masno će naplatiti ovaj otkaz

06.04.2023 u 09:22

Bionic
Reading

Šokantni poraz 2:1 od Šibenika i ispadanje Dinama u polufinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa poslom je platio trener 'modrih' Ante Čačić. No, razlaz neće biti nimalo jeftin

Dinamo je u srijedu na Šubićevcu doživio novi šok. U polufinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa Šibenik je slavio 2:1 i izbacio Dinamo. Da stvar bude još i gora, 'modrima' je presudio njihov igrač, napadač Duje Čop koji je u Šibeniku na posudbi, a pobjednički je gol zabio u 93. minuti utakmice!

Čelnici Dinama ekspresno su reagirali nakon ovog poraza te je trener Ante Čačić (69) smijenjen nedugo nakon utakmice. Trajao je Čačić u svom drugom mandatu točno godinu dana jer je 'modre' preuzeo u travnju prošle godine kad je naslijedio Željka Kopića.

Činjenica je da Dinamo ne igra dobro, puno je razloga za taj pad, a seriju loših rezultata otkazom je sad platio Ante Čačić koji će Maksimir na kraju svog mandata napustiti punih džepova.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Jer krajem siječnja je Čačić potpisao novi ugovor prema kojem se u klubu trebao zadržati do kraja lipnja 2024. godine, a ujedno je imenovan i sportskim direktorom. Zato će mu Dinamo sad morati isplatiti milijunsku odštetu, pa Čačić mirne duše može u zasluženu trenersku mirovinu.

Prema nekim informacijama, Dinamo bi ovaj rastanak s Čačićem navodno trebao platiti više od milijun i pol eura! U tu je svotu uračunata naknada plaća do kraja ugovora, ali i ona za funkciju sportskog direktora!

Velik je to problem za Dinamo u ovom trenutku jer 'modir', uz očiti financijski gubitak, moraju u najkraćem mogućem roku pronaći novog trenera i sportskog direktora.

Za prvu će ruku momčad preuzeti Čačićev pomoćnik Roy Ferenčina, no on zasigurno nije dugoročno rješenje. A za poziciju sportskog direktora još je od ranije bio zainteresiran aktualni član Uprave Dario Šimić, no pitanje je koliko mu je ona sad potrebna.

Kako god bilo, Ante Čačić će Maksimir napustiti punih džepova, u prijevremenu mirovinu odlazi s najmanje milijun i pol eura odštete!

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +28
Šibenik - Dinamo, polufinale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa (5.4.2023.) Izvor: Cropix / Autor: Niksa Stipanicev