posljednje u skupini

Na SP-u u veslanju viroza i mučnina pokvarile planove sestrama Jurković

04.09.2023 u 12:05

Bionic
Reading

Razlog što su sestre Ivana i Josipa Jurković bile posljednje u svojoj kvalifikacijskoj skupini dvojaca bez kormilara na Svjetskom prvenstvu u Beogradu s više od pola minute zaostatka za pobjednicama svoje skupine, Australkama Jessicom Morrison i Annabelle McIntyre, viroza je Ivane Jurković

No, bez obzira na te zdravstvene probleme, sestre Jurković se neće predati već će u utorak kroz repesaž pokušati izboriti plasman u polufinale.

"Nije bilo kako smo očekivali jer se Ivana probudila s nekom virozom. Idemo se pokušati 'dobiti' u ovaj jedan dan što bolje možem, još ništa nije izgubljeno. Sutra nas čeka nova utrka i moramo završiti među prve tri za prolazak dalje, dat ćemo sve od sebe pa što bude", rekla je Josipa Jurković.

"Jutros me, nažalost, probudila mučnina i povraćanje. Sestra i ja smo odveslale utrku samo da možemo nastaviti s natjecanjem, a što će biti dalje vidjet ćemo", izjavila je Ivana Jurković.

Repesaži ženskih dvojaca na programu su u utorak od 11.26 sati.

Još u nedjelju su izravni plasman u četvrtfinale ssvojih disciplina izborili braća Martin i Valent Sinković u dvojcu na pariće, braća Anton i Patrik Lončarić u dvojcu bez kormilara te Damir Martin u samcu, dok će Dora Dragićević morati u repesaž lakih samica.