VELIKO PRIZNANJE

Od Ivanušeca se to očekivalo, ali sad će i kritičari Alena Halilovića ostati u čudu

04.09.2023 u 10:55

Bionic
Reading

U Nizozemskoj je proteklog vikenda odigrano 4. kolo Eredivisije, a dvojica su hrvatska nogometaša privukla veliku pozornost

Naravno, kada je Luka Ivanušec u pitanju, onda se to moglo i očekivati s obzirom na njegov status koji je imao u Dinamu, ali i hrvatskoj reprezentaciji. Osim toga, kao velika zvijezda preselio se prije koji dan iz Zagreba u Rotterdam, gdje je stavio potpis na ugovor s Feijenoordom.

I već u prvoj utakmici, protiv Utrechta, gdje se asistencijom proslavio u pobjedi svoje momčadi 5:1, Ivanušec je dokazao da se radi o klasnom igraču, koji će biti pojačanje za aktualnog nizozemskog prvaka.

No još suverenije izgledao je Alen Halilović u dresu svoje Fortune Sittard, u remiju prtiv Ajaxa (0:0), s time da su domaćini mogli i pobijediti, ali je Tijjani Noslin poromašio penal.

Što je jednako važno reći, Halilović od dolaska u Nizozemsku, a startao je u sve četiri prvenstvene utakmice, igra kao preporođen te su hvalospjevi koje dobiva putem nizozemskih medija posve opravdani. Ako ovako nastavi, tko zna što je sljedeće...

Za nastup u ovoj utakmici dobio je kompliment da je prezentacijom zaslužio mjesto baš u Ajaxovoj momčadi, u kojoj je Josip Šutalo nosio kapetansku vrpcu.

I stoga nije ni čudno da su Ivanušec i Halilović pronašli mjesto u idealnoj postavi četvrtog kola.

Standings provided by Sofascore