DVA SU KANDIDATA

Na pomolu rekordan transfer jednog hrvatskog nogometaša?

26.08.2016 u 17:27

Bionic
Reading

Ako je vjerovati talijanskim medijima, hrvatski nogometaši Nikola Kalinić i Marcelo Brozović mogli bi do kraja ljetnog prijelaznog roka ostvariti transfere uz iznimno visoku odštetu pa čak i ugroziti onaj rekordni Matea Kovačića...

Hrvatski nogometaši iznimno su traženi i ovog ljeta, a nakon visokih odšteta za transfere Pjace, Vrsaljka i Kramarića, mogli bismo imati i rekordni do kraja prijelaznog roka. Naime, talijanska Gazzetta tvrdi da je Napoli spreman platiti čak 35 milijuna eura za Nikolu Kalinića kojeg vidi kao potencijalnog nasljednika Gonzala Higuaina.

Talijanski viceprvak bacio je oko na hrvatskog napadača i namjerava prodati Manola Gabbiadinija kako bi došao do potrebnog novca za ovaj posao.

Jednako visok mogao bi biti i transfer Marcela Brozovića iz Intera u Chelsea, ako se ostvari želja trenera Antonija Contea. Naime, nakon dovođenja Dinamovog golmana Eduarda, talijanski strateg na kormilu londonskog kluba krenuo je u lov na hrvatskog veznjaka, ali morat će ga skupiti platiti ako ga želi imati u svojim redovima.

S obzirom da Inter vidi Joaoa Marija kao potencijalnu zamjenu, a nedavno je Marcelov agent izjavio da je igrač itekako na prodaju, Brozović bi zaistao mogao sljedećih dana preći u Premiership.

Podsjetimo, rekordan hrvatski transfer ostvario je prošle godine Mateo Kovačić koji je za 35 milijuna eura prešao iz Intera u Real. Iste cifre ponovo su u igri, a posljednji dani prijelaznog roka znaju ih katkad i povisiti pa ni novi rekordan transfer jednog hrvatskog nogometaša nije nemoguć...