KAKAV JE TO BIO ŠOK

Na današnji dan prije deset godina dogodio se jedan od najbolnijih trenutaka hrvatske košarke; trica o kojoj će pričati generacije

25.04.2020 u 19:23

Bionic
Reading

Hrvatska košarka u prošlosti je imala fenomenalnih trenutaka kojih se rado sjećamo, ali bilo je i onih koje bi rado zaboravili, a jedna takav dogodio se prije deset godina

Jedan od najbolnijih poraza za hrvatsku košarku bio jena današnji dan prije deset godina. U rasprodanoj zagrebačkoj Areni (16.200 tisuća gledatelja) igralo se finale ABA lige između Cibone i Partizana, a beogradski sastav stigao je do pobjede 75:74 u infarktnoj završnici.

Mnogi ni danas ne mogu vjerovati da se nešto takvo dogodilo. U utakmici jakih obrana nakon regularnog dijela bilo je 60:60.

U produžetku se vodila velika borba, a kada je Bojan Bogdanović šest desetinki prije isteka vremena pogodio tricu za 74:72 Cibone cijela dvorana je eksplodirala, a naš reprezentativac našao se u zagrljaju suigrača i stručnog stožera.

No na semaforu je još ostalo tih šest desetinki, i dok su Cibonaši slavili loptu je dobio Dušan Kecman i sa zvukom sirene pogodio tricu preko cijelog terena.