SUPERSPORT HNL - 27. KOLO

Može li Rudeš do senzacije protiv Dinama? Evo gdje gledati današnje utakmice

17.03.2024 u 09:17

Bionic
Reading

Ove se nedjelje igraju posljednje dvije utakmice 27. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige. Od 15 sati (MAXSport 1, MAXtv), Istra 1961 domaćin je Gorici, dok od 17.10 sati (MAXSport 1, MAXtv) Rudeš u Kranjčevićevoj dočekuje Dinamo

Istra 1961 - Gorica (15 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Iako bi ovo prema položaju na tablici trebao biti i 'derbi donjeg doma', bodovna prednost oba kluba pred posljednjim Rudešom, osigurla im je da ipak odigraju utakmicu bez stresa. No, i takva, ova utakmica ipak ima važnost.

Naime, Goricu očito ne zadovoljava ova pozicija, što je na svojoj koži osjetio Dinko Jeličić, koji je smijenjen nakon niza loših rezultata, a presudio mu je prošlotjedni poraz od Hajduka.

Ni u Puli nije puno bolje, ali Tramezzanijeva momčad ipak ima nešto bolje rezultate u nastavku sezone.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Bio je ovo dug tjedan, imali smo priliku odraditi čak šest treninga i dobro se pripremiti. Bitna utakmica je pred nama i želimo nastaviti putem kojim smo započeli ovih pet utakmica. Pokušat ćemo napraviti nešto drugačije u napadu jer nam je to ovaj tjedan omogućio, pokazat ćemo neke stvari na kojima smo radili već neko vrijeme.

Protiv Gorice nas čeka zahtjevna utakmica, moramo biti pravi i posvetiti joj veliku pažnju. Gorica će sigurno biti jako motivirana. Na prošlim utakmicama protiv njih stvorili su nam neke probleme, ali u nedjelju je bitno ono što ćemo napraviti mi, respektiram suparnika ali bitna je naša izvedba. Imamo veliku volju da se poboljšamo i napredujemo. Značit će nam puno povratak Ercega, Kadušića i Blagojevića, ne samo radi igre već i zbog iskustva i karaktera. Njihove zamjene su napravile dobre stvar, a ja sam kao trener sretan što mogu računati na širok kadar igrača. To je vrlo važno jer je duga sezona.

Ovu utakmicu moramo biti uski i kompaktni, na svakoj utakmici bit će trenutaka kad će suparnik biti bolji, zato moramo više držati loptu u posjedu i braniti se kao bi preživjeli te trenutke utakmice bez problema', naglasio je trener Istre 1961 Paolo Tramezzani.

U Gorici, osim negativnog rezultatskog niza, i problemi s Jeličićevim nasljednikom. Predsjednik kluba Črnko izabrao je Rajka Vidovića za novog trenera, ali on još uvijek ima obveza u NK Kustošiji. Tako će ovu utakmicu voditi Mensur Mujdža.

'Da, već treći put sjedan na klupu… Ne znam samo je li to dobro ili loše. U svakom slučaju, uloga mi se ne mijenja previše, svatko ovdje radi svoj posao, u kojoj god ulozi. Što se tiče Dinka, bez obzira na posljednje rezultate, sigurno je da je ostavio trag u Gorici. Dečki su s njim i dobili određenu kvalitetu, ali nažalost, budući da rezultati nisu to pratili, došlo je do toga da ja moram uskočiti dok ne vidimo kako će se stvari dalje posložiti', rekao je 'v.d. trener' Mujdža za Cityportal.hr, te nastavio.

'Istra je u odnosu na naš posljednji sraz dobila novog trenera, i od njegova dolaska može se primijetiti ta defenzivna organizacija u njihovoj igri. Uz to, imaju i kvalitetu u posjedu, to su prakticirali kod prošlog trenera. Stvorili su dobar balans i definitivno se radi se o jako nezgodnom gostovanju. Naravno, svaki protivnik ima i svoje slabosti, a mi ćemo Istrine pokušati iskoristiti. Spremamo se za utakmicu najbolje što možemo', poručio je Mujdža.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel

Rudeš - Dinamo (17.10 sati, MAXSport 1, MAXtv)

'Fenjeraš' SuperSport Hrvatske nogometne lige, Rudeš, u Kranjčevićevoj dočekuje Dinamo. Jasno je svima da momčad Davora Mladine ne gaji iluzije o mogućoj pobjedi. No, isto tako baš u trenerovom povratničkom debiju, protiv Dinama na Maksimiru, Rudeš je pokazao dobar otpor. I izgubio s minimalnih 0:1.

'Momci sigurno žele dati svoj maksimum. To nekad zna biti olakotna okolnost, kada pokušavaš više od svojih mogućnosti. U Maksimiru protiv Dinama smo u zadnjoj utakmici dosta dobro izgledali, ali sada je dosta promijenjen sastav. Protiv favorita uvijek dobro stojimo. I na Maksimiru i Poljudu, i doma protiv Rijeke je bilo na 'knap' za njih. Nadam se da će tako biti i u ovom okršaju s Dinamom, nadam se što bližem rezultatu. Ipak, pita se nešto i Modre', rekao je Rudešov trener Davor Mladina.

U Rudešovom dresu, po prvi put u životu protiv 'svog' Dinama zaigrat će i Ante Ćorić.

'Jako mi je drago da ću zaigrati, eto ovaj put protiv svojeg Dinama. Jedva čekam utakmicu i ne znam kako bih opisao taj osjećaj. Još ću duplo više gasa dati. Ovo mi je prvi put ikada da igram protiv Dinama. Ići ću u tu utakmicu kao i protiv svakog drugog protivnika. Volim Dinamo, ali ja igram trenutno za Rudeš i Rudeš je moj klub, dat ćemo sve od sebe da budemo na najvišoj mogućoj razini'.

Naravno, Dinamo je apsolutni favorit. No, iza njega je neugodna epizoda u Solunu, koja je pokazala da 'ovaj' Jakirovićev Dinamo ipak nije na razini na kojoj smo Modre gledali prijašnjih sezona. Međutim, 'grčku tragediju', Modri moraju ostaviti iza sebe te iskoristiti veliki kiks Hajduka, kako bi se još primaknuli Bilima.

'Zanima me reakcija naših igrača, kvaliteta te energije, zanima me da naša izvedba bude maksimalna jer nema više priče da igramo svaka tri dana u kojima su i europske utakmice. Ne, sad je maksimalan fokus na prvenstvo i Kup. Znamo da je svaka utakmica zahtjevna, svaku moraš odraditi na maksimalnoj razini. Uostalom, imamo i mi iskustvo s Rudešom iz jesenskog dijela gdje smo na kraju uspjeli nekako pobijediti s 1:0. Nisu nimalo bezazlen suparnik, bez obzira na njihovo mjesto na ljestvici. Moramo pokazati da smo profesionalci, da imamo pobjednički gard i mentalitet i osvojiti tri boda uza sav respekt prema Rudešu', najavio je utakmicu u Kranjčevićevoj ulici Dinamov trener Sergej Jakirović.