GOST SPORTA NEDJELJOM

Umjesto u Dinamo, otišao u Hajduk, pa s Bilima igrao Ligu prvaka: Ovaj Hajduk je...

16.03.2024 u 10:58

Bionic
Reading

Hrvatsko nogometno prvenstvo ulazi u neizvjesnu završnicu. Tri se kluba, Rijeka, Hajduk i Dinamo, bore za naslov prvaka, a prema mišljenju mnogih, odluka o prvaku mogla bi pasti možda tek u zadnjim minutama sezone

Gost ovotjedne emisije Sport nedjeljom, koja će se emitirati 17. ožujka je Davor Jozinović, bivši nogometaš, između ostalih i Hajduka.

Prije dolaska u Hajduk, ovaj danas 53-godišnjak nosio je dres vinkovačke Cibalije, a kako je rekao - prije dolaska na Poljud bio je pred transferom u zagrebački Dinamo.

Bio je član mediteranske reprezentacije Hrvatske 1993. godine u Francuskoj. Po povratku s igara trebao je potpisati ugovor s maksimirskim klubom, no zapelo je, pa se vratio u Cibaliju, a kako je Cibalia imala dobre odnose s Hajdukom, završio je na Poljudu i u Hajduku proveo tri i pol nezaboravne godine.

U sezoni 1994./95. osvojio je prvenstvo. Za Hajduk su igrali Gabrić, Butorović, Hibić, Štimac, Peršon, Butorović, Rapaić, Vučević, Erceg, Asanović, Pralija, Jurčec, Vulić, Andrijašević, Računica, Vukas, Jurić i drugi, a potom je sljedeće sezone s Bilima igrao i u Ligi prvaka.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Hajduk je prije Ajaxa eliminirao u pretkolu Legiju, pa u skupini prošao Steauu, Benficu i Anderlecht. Ja sam stigao tek na proljeće. Prvu utakmicu s Ajaxom u Splitu 0:0 nisam bio u kadru, ali sam na uzvratu u Amsterdamu, kad smo izgubili 0:3, bio na klupi. No, meni se više urezala u sjećanje sljedeća sezona, kad smo pretkolo Lige prvaka igrali protiv Panathinaikosa. U Ateni smo bili bolji, propustili dvije prilike i s 0:0 nadali se prolazu', rekao je za Sportske novosti.

A evo što misli o današnjem Hajduku, kojeg vodi Mislav Karoglan.

'Hajduk je u situaciji u kojoj nije bio dugo godina. Pokušavam to svima objasniti. Nije jednostavno. Znam taj grad i mentalitet ljudi, bio sam dolje. Jako se teško nositi s tim pritiskom. Ne znam koliko je igrača iz sadašnje momčadi Hajduka bilo u situaciji da se bori za naslov, i da su ga potom i uzeli. To je također jako bitan segment. ja sam imao tu čast da ga osvojim, ali to nije jednostavno. Veliki je pritisak igrati svakog vikenda pred 20, 30 tisuća ljudi. Hajduk sada, za razliku od prije tri, četiri, pet godina, izgleda kao momčad koja može osvojiti prvenstvo. Znam da su Dinamo i Hajduk uvijek tema na početku sezone. Međutim, Hajduk je u zadnje dvije godine osvaja Kup, diže se u tom segmentu. Sada je legitiman kandidat za naslov. Zato što ima dobru momčad i gotova priča'.

Jozinović o Hajduku Izvor: Društvene mreže / Autor: Sport nedjeljom