17 GODINA POSLIJE

Može li Rijeka preoteti krunu vladaru iz Maksimira?

02.11.2015 u 13:19

Bionic
Reading

Iza nas je 15 odigranih kola MAXtv Prve lige i najvažnije je - ima se još jako puno za igrati. No, riječki kraljevi remija u ključnom dijelu jeseni su počeli uzimati važne skalpove i sve se glasnije postavlja pitanje: Imaju li dovoljno snage?

Riječani su se trijumfalnim prolazom Poljudom uspjeli probiti na čelno mjesto ljestvice i poslali jasnu poruku konkurentima. Trebala je Kekova momčad slaviti s 0:5, squadra s Kvarnera pokazala se kao legitimni kandidat za naslov prvaka. Daleko ozbiljniji od još uvijek zelenog Hajduka, i sve ozbiljniji u komparaciji s Dinamom. Preduvjeta za konačan uspjeh, naravno, ima više.

Prvo i osnovno je da krenu u vlastitu seriju, ali stalno će se morati i osvrtati iza leđa. Dinamo je zakočen vlastitom psihozom Lige prvaka i tankim obrambenim kadrom, ali uskoro će Dinamovoj turneji vjerojatno doći kraj i onda će na Maksimiru naciljati domaći fokus te postati još opasniji. Tu su i uvijek spominjani 'podzemni efekti', ali za potrebu ovog teksta koncentrirajmo se na pitanje - je li Rijeka dovoljno snažna za uzeti naslov?


Posloženi su od Vargića do napada i imaju trenera koji je i kao igrač bio poznat kao lider. Za 'skinuti Dinamo' treba od svačega pomalo, ali Kek je trener s trenutno najvišim rejtingom u ligi i ukoliko Dinamo u budućnosti kiksa prije nego Rijeka, postat će jako zanimljivo.

U Maksimiru su si i ovu titulu već uračunali, ali statistika im ne ide u prilog. Zadnju ligašku pobjedu izvan Zagreba upisali su prije točno pet mjeseci kod Splita. Od tada imaju pet remija i sada dva svježa poraza. Moćni su i na terenu i van njega, ali Rijeka se dobro posložila nakon neuvjerljivog uvoda u sezonu. Do kraja ima još cijela (21 kolo) vječnost, a 14. svibnja doći će i odgovor - hoće li Rijeka 16 godina nakon 'onog zaleđa' napokon ugostiti ligaški trofej na Kvarneru.