HT PRVA LIGA

Može li Istra 1961 iskoristiti europski debakl Hajduka i iznenaditi ga na Poljudu? Evo gdje možete gledati utakmicu

21.07.2019 u 13:43

Bionic
Reading

U posljednjoj utakmici prvog kola Hrvatski Telekom Prve lige na Poljudu Hajduk dočekuje Istru 1961 (20 sati, Arenasport 1, MAXtv)

Hajduk se cijele prošle sezone grčevito borio da izbori novi plasman na europsku scenu, no avantura splitskog kluba u Europi ekspresno je završena nakon sramotnog ispadanja od malteške momčadi Gzira United. Nikada Hajduk nije ispao od slabijeg suparnika u Europi, a nevjerojatno zvuči činjenica da je malteška momčad uspjela proći nakon što je imala sveukupno tri gola zaostatka. Ceh za europski debakl platio je trener Oreščanin koji je posljednjih tjedana bio u sukobu s klupskim managementom, a na njegovu je poziciju doveden Damir Burić "Šolta" koji je već bio na klupi Hajduka u vrijeme prvog predsjedničkog mandata Brbića.

Sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Emisiju 'Prva liga' možete gledati odmah nakon završetka posljednje utakmice kola. Više informacija OVDJE.

Burić se nakon tri godine vraća na klupu Hajduka:

'Svi su puni kritike i idu na klub, što možda nije fer ni korektno, no to je u meni probudilo dišpet, revolt i dalo mi je motivaciju. Želimo pokazati da smo u stanju odabrati dobar posao. Sve se dogodilo brzo i spontano. Ne želim se vraćati na vrijeme kad sam prvi put bio trener, već me zanima samo Istra. Gdje god sam radio situacija mi nije bila lagana, pa tako nije ni ova.'

Prije posljednjeg treninga pripadnici navijačke skupine Torcide razgovarali su s igračima Hajduka i dali su im podršku unatoč europskom debaklu. Burić je na tom treningu uigravao momčad za Istru, a za taj će susret u konkurenciji za nastup ponovno biti ključni Hajdukov ofenzivac Caktaš, piše dvoznak.com.

  • +23
Bijesni navijači uletjeli na travnjak na ispadanja Hajduka Izvor: Cropix / Autor: CROPIX

Istra se drugu sezonu zaredom od ispadanja iz najjačeg hrvatskog nogometnog ranga spasila tek nakon dodatnih utakmica doigravanja za ostanak s drugoplasiranim ekipama druge lige. Uspio je Cvitanović sačuvati Istru od ispadanja, no nije uspio zadržati i svoju trenersku poziciju budući da ga je tijekom ljeta na klupi zamijenio Ivan Prelec koji je prošle sezone bio pomoćnik u Legiji iz Varšave. Radi se o vrlo mladom treneru koji je karijeru započeo u mladim kategorijama Dinama, da bi potom radio u Gorici i Legiji.

  • +3
Europska liga, 1. pretkolo: Hajduk - Gzira U. Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Prelec je najavio gostovanje u Splitu:

'Situacija je definitivno neuobičajena, ali tim više je važno da ostanemo fokusirani na sebe. Smjena trenera kod Hajduka može biti otegotna i olakotna okolnost. Ne znamo što se događa u svlačionici Hajduka, te je samim tim nezahvalno bilo što komentirati. Gledano s nogometnog aspekta, mogu reći kako mi je osobno žao što se to dogodilo jer su s bivšim trenerom radili dobru priču. Jedno je sigurno, svi igrači Hajduka biti će silno motivirani da isprave dojam koji su ostavili u četvrtak i sada će nastupiti u najjačem sastavu što ga trenutno imaju.'

U pripremnim utakmicama momčad Istre nije oduševljavala, a najbolji je dojam ostavila u prošlotjednoj uvjerljivoj pojedi nad slovenskim niželigašem Dekanima.