ZAISTA SJAJNO

Može li bizarnije, ali i ljepše? U utakmici elitnog natjecanja jedva skupili 11 igrača, na vratima im bio ozlijeđeni veznjak i na kraju slavili

20.05.2021 u 10:55

Bionic
Reading

Nogometaši River Platea pobijedili su kolumbijski Independiente Santa Fe u pretposljednjem kolu grupne faze Cope Libertadores 2:1, a sve to bez 25 igrača koji su zaraženi koronavirusom

Podsjećamo, prema pravilima Cope Libertadores (južnoamerička Liga prvaka) utakmica mora biti odigrana, ako klub na raspolaganju ima barem sedmoricu igrača pa su iz River Platea poručili da će ugostiti Santa Fe, jer bi u suprotnom 'klub bio izložen kažnjavanju'.

Južnoamerička nogometna konfederacija (CONMEBOL) dopustila je klubovima da za Copu Libertadores prijavi čak 50 igrača, ali River Plate ih na popisu ima samo 32.

No, najveći je problem bio što na raspolaganju nisu imali nijednog od četvorice vratara pa je na gol stao veznjak Enzo Perez s bogatim europskim iskustvom, a nastupao je i za Argentinu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji u utakmici protiv Hrvatske.

  • +3
River Plate - Santa Fe Izvor: EPA / Autor: Juan Ignacio Roncoroni / POOL

Na kraju je proglašen za igrača utakmice, a prvi gol je primio tek u 73. minuti kada je zabio Osorio. River Plate je već na početku utakmice stigao do dva gola, kad su precizni bili Angileri (3) i Alvarez (6). River u utakmici nije imao nijednu zamjenu.

'Nisam puno razmišljao o cijeloj ovoj situaciji. Pokušao sam se usredotočiti samo na pomaganje momčadi. Ali znam da će se odućih dana puno govoriti o ovoj utakmici', kazao je Perez nakon utakmice za argentinske medije.

Kolo prije kraja grupne faze River vodi u skupini D s devet bodova, isprem Fluminensea koji ima 8 te Juniora sa šest. Santa Fe je posljednji s dva boda.

'Današnji dan nikada nije doživljen. Nije bilo normalno igrati u uvjetima u kojima smo to učinili. Preostaje mi samo istaknuti srca naših igrača, koji su pomagali jedni drugima', kazao je trener Gallardo.

Otkrio je i zašto je izabrao baš Pereza za 'jedinicu'.

'Imali smo samo11 igrača, a Perez nije bio maksimalno spreman. Imao je lakšu ozljedu i zbog toga nije mogao igrati u polju. Srećom, sve je prošlo dobro.'