BULJAT VRAĆEN U MOMČAD

Mornar novi sportski direktor Hajduka

20.08.2009 u 21:55

Bionic
Reading

Nakon što je preuzeo ulogu predsjednika Hajduka Joško Svaguša krenuo je u temeljitu rekonstrukciju. Najprije je doveo braću Sharbini, potom trenera Reju, a sad bi na mjesto sportskog direktora umjesto Ivana Buljana trebao zasjesti Ivica Mornar. Vijest o Mornarovu imenovanju još uvijek nije službeno potvrđena

Međutim, bivši igrač Hajduka u četvrtak popodne sastao se s čelnicima Hajduka te dogovorio da zasjedne u fotelju prvog čovjeka struke i najbližeg suradnika Ivice Šurjaka.

Mornar se umirovio nakon 17 godina igračke karijere u kojoj je nastupao u četiri od pet najjačih europskih liga. Nije zaigrao jedino u Italiji, a njegovi klubovi bili su Eintracht, Sevilla, Ourense, Standard, Anderlecht, Portsmouth i Rennes. A u mandatu Ćire Blaževića bio je i pozvan u reprezentaciju te ubrzo udaljen zbog afere 'sendviči', da bi se ponovno vratio pred EP u Portugalu.
Mornar je poznat i kao suorganizator božićno-novogodišnjeg turnira Četiri kafića koji u Splitu okuplja brojne zvijezde splitskog nogometa, a cijeli prihod ide u humanitarne svrhe. On je i veliki prijatelj Željka Keruma i Joška Svaguše i to je zasigurno jedan od razloga da kao čovjek od njihovog povjerenja dobije mogućnost pokazati što zna.

Eduardo Reja obavio je u međuvremenu preglede DVD-a s nastupima Hajduka krajem prošle sezone te odlučio u momčad vratiti Marijana Buljata, kako bi mu pomogao u nastavku prvenstva.