2. KOLO MAXtv PRVE LIGE

Mogu li Karlovac i Lokomotiva zagorčati život favoritima?

29.07.2011 u 09:56

Bionic
Reading

U petak starta 2. kolo MAXtv Prve lige: Zagreb dočekuje Karlovac, a Inter će na svom travnjaku ugostiti Lokomotivu. Uvod je to tek u vrlo zanimljiv nogometni vikend na hrvatskim stadionima

Utakmicama u Kranjčevićevoj i Zaprešiću u petak kreće 2. kolo MAXtv Prve lige. Bit će to još jedno kolo razvučeno na tri dana, nesumnjivo s dosta dobrih utakmica i zanimljivih rezultata. Iako je tek početak novog prvenstva, već sad se otprilike može odrediti tko je koliko snažan i spreman, a eventualna iznenađenje valja tražiti u susretima onih klubova koji su proteklog tjedna igrali svoje europske utakmice.

Zagreb i Karlovac te Inter i Lokomotiva otvaraju 2. kolo i nema sumnje da već u tim susretima treba tražiti neizvjesnost. Inter je u prvom kolu poražen od Dinama 0:2, no igrači Ilije Lončarevića iskazali su se kao čvrsta momčad koja se ne boji duela i nadigravanja. S druge strane stajat će nogometaši Lokomotive, mahom mlada momčad ojačana nekolicinom iskusnih nogometaša koji su i najzaslužniji za to što su 'lokosi' u prethodnom kolu lako nadvisili Varaždin u gostima (2:0).

Istodobno, u Kranjčevićevoj će 'pjesnici' bez neoporavljenog Jefthona i pocrvenjelog Pelaića ugostiti neugodni, ali i financijskim problemima rastreseni Karlovac, a koliko će to biti hendikep za domaćine, tek će se vidjeti. Zanimljivo, domaće kladionice su za obje utakmice koje su na rasporedu u petak postavile domaćine kao apsolutne favorite iako nije baš jasno zašto.

Ne sumnjamo u kvalitetu i domaći travnjak Zagreba i Intera, no i Lokomotiva i ranjeni Karlovac itekako su sposobni za dobru i kvalitetnu utakmicu te remi ili čak gostujuću pobjedu.

Raspored 2. kola MAXtv Prve lige:
Inter - Lokomotiva (petak, 20 sati)
Zagreb - Karlovac (petak, 20 sati)
Rijeka - Lučko (subota, 20 sati)
Istra 1961 - Osijek (subota, 20 sati)
Dinamo - Cibalia (subota, 20 sati, MAXtv)
Split - Slaven Belupo (nedjelja, 19 sati, MAXtv)
Šibenik - Varaždin (nedjelja, 20 sati)
Zadar - Hajduk (nedjelja, 21 sat, MAXtv)