OD LIGE ZA BEDAKA

Dinamo izjednačio neslavni niz od prije devet godina!

14.05.2014 u 09:34

  • +12

Finale hrvatskog nogometnog kupa, HNK Rijeka - GNK Dinamo

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal.hr

Bionic
Reading

Za maksimirsku momčad ova sezona ima završetak kao iz noćne more – a po jednom detalju podsjeća na onu u kojoj je Dinamo završio u famoznoj 'Ligi za bedaka'...

Porazom 0-2 na Kantridi od Rijeke u uzvratnoj utakmici finala Hrvatskog kupa Dinamo se vratio u doba prije svojih slavodobitnih pohoda i osvajanja devet uzastopnih naslova prvaka. Taj je rezultat modrima treći poraz u nizu – poslije prošlotjednih 0-1 od istog suparnika na Maksimiru te 1-2 u Puli od Istre proteklog vikenda.

Posljednji put se takvo nešto dogodilo još u sezoni 2004./05. – to je bila ona koja je završila plasmanom u 'donji dom' ligaškog natjecanja, takozvanu 'Ligu za bedaka'. Tada je Dinamo posljednji put upisao tri vezana poraza.

U posljednjem susretu jesenskog dijela prvenstva, Hajduk ga je tada u poljudskom derbiju pobijedio 1-0, pogotkom Tomislava Bušića dvije minute prije kraja utakmice. Zatim je uslijedio gostujući poraz 1-2 od Stuttgarta u posljednjem kolu skupine Kupa UEFA (za Dinamo je zabio Ivan Bošnjak), a treća kapitulacija dogodila se tek na proljeće, u nastavku prvenstva – NK Zagreb je golovima Sandra Klića i Rajka Vidovića odnio pobjedu 2-1 na Maksimiru. Pogodak za Dinamo tada je zabio Goran Ljubojević.

Ako Dinamo kojim slučajem izgubi i kod kuće od Hajduka u posljednjem kolu prvenstva, napravit će seriju od četiri poraza – morat ćemo zagrabiti još puno dublje u prošlost da bi smo našli primjer kada se to posljednji put dogodilo, ako uopće ikad jest.....