PREDSTAVLJEN PRED NAVIJAČIMA

Modrić s brojem 19 istrčao na Santiago Bernabeu!

27.08.2012 u 15:26

Bionic
Reading

Transfer Luke Modrića iz Tottenhama u Real Madrid je po vrijednosti jedan od najvećih u nogometnoj povijesti. Hrvatski veznjak je 'kraljeve' koštao 42 milijuna eura

Luka Modrić postao je prvo Real Madridovo pojačanje za sezonu 2012/13. Ovaj veznjak bio je glavni Tottenhamov playmaker i jedna od najvećih zvijezda. Modrić ima sjajnu osobnost i kreativnost koja mu omogućuje da se lako poveže sa suigračima i organizira igru momčadi. Također je odličan asistent i žrtvuje se za momčad', piše Real na svojoj stranici gdje još opisuju cijelu Lukinu karijeru, počevši od Dinama, Zrinjskog, Intera te povratka u Dinamo.

Real je slomio otpor 'spursa' sa 42 milijuna eura (35 odmah + 7 bonusi), a u svojoj trofejnoj povijesti samo je pet igrača platio skuplje. To su Cristiano Ronaldo (94), Zinedine Zidane (73,5), Kaka (65), Luis Figo (60) i Ronaldo (45).

Rasprava na Tribini.hr!

Koliko može Modrić pomoći Realu? Očekujete li ga od početka u prvom sastavu? Uključite se u raspravu na communitiy portalu Tribina.hr

Nakon što je Modrić sletio u Madrid, odradio je liječnički pregled koji se malo odužio, pa je umjesto u predviđenih 13 sati, u 14 održala službena promocija.

Ako se pogledaju svi svjetski transferi, Modrićev prelazak je po milijunima na 18. mjestu, ali samo ako Real Tottenhamu u budućnosti isplati i bonuse. U slučaju da hrvatski veznjak svojim igrama ne donese bivšem klubu dodatnih sedam milijuna, tada bi njegov transfer iznosio 35 milijuna eura, što bi ga svrstalo na 41. mjesto.

Ovim transferom Modrić je postao najbolje plaćeni hrvatski nogometaš, a prijašnji rekord je bio u njegovom vlasništvu. Prelazak iz Dinama u Tottenham iznosio je 21 milijun eura.

Spomenimo i kako je samo jedan igrač donio toliko love Tottenhamu kao Modrić. Bio je to Dmitar Berbatov, a za bugarskog napadača je Manchester United 2008. isplatio 38 milijuna eura.
------------------------------------------------

TIJEK DOGAĐAJA (iz minute u minutu)

14.37 - Modrić je istrčao na teren Santiago Bernabeua s brojem 19 i malo se tehniciranjem predstavio novinarima. Modrić je vjerojatno izabrao taj broj jer zbroj daje njegov sretan broj - 10-

14.33 Novinar uglednog portala Fourfourtwo javlja preko Twittera kako je Modrić došao na stadion te kako ga je dočekala velika masa kamera, fotoaparata i novinara. Tvrdi kako ga na Santiago Bernabeuu čekaju navijači!

14.12 Novinari Marce već sat i pol vremena čekaju Modrićevo predstavljanje, no ono se stalno odgađa: 'Trebalo je biti u 13, pa u 14 sati, no i dalje čekamo Hrvata.'

13.58 Predstavljanje bi trebalo početi za par minuta.

13.30 Službeno predstavljanje kasni te je odgođeno za 14 sati. Kasnio je Lukin let, pa pregled, pa tako ide sve redom.

13.00 Luka je, javljaju španjolski mediji, prošao liječnički i svaki tren bi trebala početi službena presica predstavljanja.

12.30 Španjolska Marca objavila je fotografiju Luke Modrića ispred klinike Sanitas La Moraleja u kojoj će napraviti liječnički pregled. Navode kako je s njim u društvu dr. Carlos Díez.

11.20 Luka je sletio u Madrid.