pobjednički intervju

Modrić otkrio proročanske riječi Zidanea i što mu je napravio suludi Arsene Wenger

04.12.2018 u 09:27

Bionic
Reading

Luka Modrić u pobjedničkom intervjuu za France Football dotakao se mnogih tema, uključujući odbijenica Hajduka i Arsenala, proročanstva Zinedinea Zidanea, svoje omiljene pozicije i kako provodi vrijeme izvan nogometa...

Hrvatski 33-godišnji veznjak ovog je ponedjeljka ponovo potvrđen najboljim koji trenutno postoji u nogometu. Luka Modrić osvojio je Zlatnu loptu, a magazin France Football koji dodjeljuje nagradu s njim je napravio veliki intervju.

  • +28
Luka Modrić Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'Smatram se normalnom osobom i tako se ponašam. Vidim da me i ljudi vide takvog, kao nekog skromnog. I mogu reći da mi je drago da netko normalan može osvojiti Zlatnu loptu,' naglasio je Luka Modrić te priznao da je prvu individualnu nagradu dobio još kao 15-godišnjak u Zrinjskom, no karijera nije uvijek išla glatko.

Na probi u Hajduku nije prošao, a iako ga je Dinamo bio voljan prodati u Arsenal, suludi Arsene Wenger je zaključio da to nije igrač kakav mu treba.

'Odbijenica Wengera za mene je tek bila nova prepreka koju treba savladati. No, takvo je bilo njegovo mišljenje o meni u tom trenutku,' prisjetio se hrvatski kapetan čiji je uzor u karijeri oduvijek bio Zvonimir Boban, a u njega je najviše vjerovao Zinedine Zidane:

'To neću nikad zaboraviti. Kada je postao trener u siječnju 2016. godine pozvao mu u svoj ured poslije treninga i objasnio mi kakvog me vidi kao igrača i što očekuje od mene. Rekao mi je da sam za njega važan igrač i da me vidi kao nogometaša koji bi budućnosti mogao osvojiti Zlatnu loptu. Kad ti to kaže netko poput Zidanea, to diže moral.'

Luka je svojim sadašnjim i budućim trenerima objasnio gdje se najbolje osjeća na terenu.

'U sredini, ali ne previše prema naprijed. Sviđa mi se kad mogu organizirati igru i povezivati obranu i napad. Iako me neki treneri guraju prema naprijed, na desno ili na lijevo, najviše volim biti u sredini, u centru igre.'

Najbolji hrvatski nogometaš otkrio je da Instagram koristi rijetko, samo nakon velikih trofeja, a život koji vodi je jednostavan.

'Gledamo filmove kod kuće, slušam reggaeton i tradicionalnu hrvatsku muziku, idemo u restorane... Imam posebnost što mogu jesti što god želim da se ne udebljam, to je genetika. Sa ženom volim povremeno otvoriti flašu vina. Imamo hrvatska, talijanska, španjolska i francuska vina...'

Trofej će biti na posebnom mjestu.

'Prvih dana držat ću ga u spavaćoj sobi. Uz krevet. Svaki put kad se probudim moći ću reći da to nije san, da je ovdje. Kasnije ću mu naći lijepo mjesto gdje ću ga ostaviti i odati mu počast. Imam i drugih trofeja, ali ovaj će imati privilegirano mjesto,' zaključio je naš prvi nogometaš koji je osvojio Zlatnu loptu.