ATLETICO OSTAO U ŠOKU...

Modrić inicirao ludi preokret Reala za 10. europski naslov!

24.05.2014 u 23:43

  • +21

Finale Lige prvaka Real - Atletico

Izvor: Reuters / Autor: Kai Pfaffenbach

Bionic
Reading

Nogometaši Real Madrida novi su prvaci Europe nakon što su u finalnom dvoboju Lige prvaka u Lisabonu u produžetku pobijedili Atletico Madrid s 4:1. U regularnom dijelu Atletico je do 93. minute vodio sa 1:0

Real je do jubilarnog, desetog naslova stigao nakon trilera i produžetaka u kojima su strijelci bili Gareth Bale (110), Brazilac Marcelo (117) i Cristiano Ronaldo (120. s bijele točke), no Kraljevski klub bio je na milimetar od poraza tijekom prvih 90 minuta ovog dramatičnog finala.

Real je u Lisabonu zapravo napravio prvorazredan podvig jer su produžetak izborili pogotkom Sergija Ramosa u trećoj minuti sudačke nadoknade. Atletico je vodio od 36. minute zgoditkom Diega Godina i tek su ih dvije minute u sudačkoj nadoknadi dijelile od prvoga naslova europskog prvaka u klupskoj povijesti.

Luka Modrić, koji je odigrao cijelu utakmicu za Real, sjajno je asistirao za spasonosni pogodak Ramosa i tako pokrenuo grudu koja će u produžetku postati kraljevska lavina..

Dvoboj Real Madrida i Atletico Madrida u Lisabonu bilo je peto finale u povijesti Kupa prvaka i Lige prvaka u kojem su igrali klubovi iz iste zemlje, te prvi put da klubovi dolaze iz istog grada. Real je ovom pobjedom ostvario toliko očekivanu 'La decimu', deseti naslov prvaka i stavio pečet na tvrdnju da su najveći europski klub svih vremena.

Carlo Ancelotti, pak, osvojio je svoj treći naslov u ligi prvaka i tko se izjednačio s velikim Bobom paisleyem koji je tri puta na europski tron vodio Liverpool. Casillas je bio blizu uloge tragičara (kiks kod prvog gola i poprilična nesigurnost kroz čitav meč), no na kraju je kao kapetan podigao svoj treći 'uhati' trofej. Luka Modrić prvi je puta ljubio cijenjeni trofej.

Pred 63.000 gledatelja na stadionu Luz sudio je Bjorn Kuipers iz Nizozemske, a navijači su stvorili zaista sjajnu atmosferu na ovom izvanrednom finalu. Real je nakon 12 godina na krovu Europe, podsjetili su svijet zašto im je nadimak - kraljevi.