LIGA PRVAKA NA MAXTV-U

Modrić dočekuje Perišića; Real i City žele osvetu za poraze!

06.11.2012 u 13:10

Bionic
Reading

Jedina utakmica u utorak u kojoj će se sukobiti dva bivša europska prvaka ona je između madridskog Reala i dortmundske Borussije, aktualnih pobjednika španjolske, odnosno njemačke lige. Četiri najatraktivnije utakmice uživo od 20.45 sati možete gledati na MAXtv-u te na MAXtv Sat

U vrlo će napetoj skupini D snage još odmjeriti možda i najveći dužnik ovogodišnje Lige prvaka, Manchester City, te četverostruki prvak Europe – amsterdamski Ajax.

Osim susreta zagrebačkog Dinama, i ovoga će tjedna najzanimljivije utakmice biti igrane u skupini D, koja je s pravom prije početka samog natjecanja bila prozivana kao 'skupina smrti'. Ekipa madridskog Reala tijekom vikenda rutinski je kod kuće savladala momčad Zaragoze i tako poklonila svome treneru Joseu Mourinhu 100. pobjedu u službenim utakmicama, koju je postigao nakon što je sjedio na klupi u samo 133 susreta.

Time je veliki Mou srušio dosadašnji rekord Pepa Guardiole i postao trener kojem je trebalo najmanje utakmica da bi dostigao 100 pobjeda u Španjolskoj. Realu se vratio bitan igrač Alvaro Arbeloa, ali zato neće nastupiti zadnji vezni Sami Khedira. Od prve minute, nakon sjajne utakmice u prošlom kolu, očekuje se i nastup LukeModrića

S druge strane, Jurgen Klopp i njegova družina dolaze u Madrid nakon što su u prva tri susreta ugrabili sedam bodova, uključujući pobjedu 2:1 protiv Reala u prošlom kolu.

Borussia Dortmund - Real Madrid 2:1

'Oni sada sasvim sigurno iščekuju ovu utakmicu jer žele osvetu za poraz u Njemačkoj. Ali baš zbog takvih izazova, ovo je toliko sjajno natjecanje', komentirao je Mats Hummels, centralni branič Borussije.

Za vikend su žuto-crni odigrali 0:0 kod kuće protiv Stuttgarta, pritom promašivši barem pola tuceta mrtvih prilika. U Ligi prvaka dosad igraju sjajno, a od bitnih će im igrača nedostajati važno desno krilo Jakub Blaszczykowski, umjesto koga će vjerojatno igrati Kevin Grosskreutz, dok će naš Ivan Perišić priliku tražiti s klupe.

Ajax - Manchester City 3:1

Iako su u prvenstvu neporaženi te s 22 osvojena boda u početnih 10 kola drže solidno treće mjesto uz samo dva boda zaostatka za vodećim Unitedom, igrači Manchester Cityja i njihov trener Mancini nikako ne mogu biti zadovoljni  dosadašnjim učinkom u Ligi prvaka. Sve osim pobjede vjerojatno bi okončalo njihove nade za prolaskom dalje u osminu finala, a njihove šanse ni ovako nisu bajkovite. Dosad su osvojili samo jedan bod, a posebno je bolan bio prvi poraz u Madridu nakon što su tek nekoliko minuta prije kraja držali vodstvo 2:1.

Prije nego što je došao šokantan poraz u Amsterdamu uspjeli su kod kuće tek iščupati bod u posljednjim minutama protiv Borussije, a gotovo cijelu utakmicu bili su u podređenom položaju. Za momčad neće konkurirati čitava legija igrača, počevši od braniča Richardsa, Maicona i Lescotta, preko veznih igrača Milnera, Rodwella i najvažnije karike momčadi Davida Silve.

Ajax dolazi praćen mnogim problemima iz nizozemske lige u kojoj nije ostvario pobjedu u posljednja četiri dvoboja, da bi dodatno u posljednjem susretu kod kuće izgubio od Vitessea. Prateći moderne trendove, trener De Boer protiv Cityja postavio je Ericksena na poziciju 'lažne devetke', a oko njega ofenzivne krilne igrače kao što su Ryan Babel i Tobias Sana. Hoće li im ta taktička varijanta proći i na Ettihadu, ostaje da vidimo…

Raspored 4. kola Lige prvaka (utorak)
skupina A: Paris SG – Dinamo Zagreb (Arenasport 1 - 20.45 sati, Park prinčeva), Dinamo Kijev - Porto

skupina B: Schalke 04 - Arsenal (Arenasport 4, multiprijenos), Olympiakos - Montpellier

skupina C: Anderlecht - Zenit, Milan - Malaga

skupina D: Manchester City - Ajax (Arenasport 3), Real Madrid - Borussia Dortmund (Arenasport 2)


GDJE SVE MOŽETE GLEDATI LIGU PRVAKA?
Ekskluzivno nogometnu Ligu prvaka možete gledati na MAXtv-u te MAXtv Sat, ali to nisu jedine mogućnosti. Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose svih utakmica uživo pratiti u sklopu tog community portala. Sve utakmice možete gledati i na Match.tportal.hr (pay per view online servis) te u svega nekoliko poteza osigurati užitak gledanja Lige prvaka. Korisnici usluge MaxTV To Go (web & mobile usluga) također mogu utakmice, sažetke i sve što nudi ta usluga gledati na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok traje utakmica nalaze na putu. Liga prvaka dostupna vam je u svakom trenutku! No treba reći da Match.tportal.hr nudi i utakmice Uefine Europske lige te MAXtv Prve lige.