ht prva liga

'Modri' su mislima već u Kazahstanu, ali prvo ih čeka Istra; evo gdje gledati utakmicu

03.08.2018 u 11:18

Bionic
Reading

Aktualni prvak Dinamo večeras (Maksimir, 21 sat, Arenasport 3) protiv Istre igra utakmicu 2. kola Hrvatski Telekom Prve lige. Očekuje se kako će trener 'modrih' Nenad Bjelica ponovno izvesti 'kombinirani' sastav kako bi odmorio neke svoje igrače jer već u utorak je na rasporedu prva utakmica 3. pretkola Lige prvaka i Dinamo mora na put u daleki Kazahstan

Dinamo je novu sezonu otvorio brilijantnom pobjedom nad Hapoel Beer Shevom u kvalifikacijama za Ligu prvaka i pet golova u mreži izraelskog prvaka, no momčad Nenada Bjelice nakon toga je iznenađujuće pokleknula u prvenstvenom debiju protiv Rudeša. Poznato je da Rudeš ima ogromnih problema sa sastavljanjem igračkog kadra nakon što je s njima španjolski Alaves raskinuo suradnju, no unatoč tome zaigrali su hrabro na Maksimiru i umalo su stigli do senzacionalne pobjede. Dinamo je do boda stigao tek golom za 1:1 u sudačkoj nadoknadi.

U utorak je Dinamo potvrdio plasman u sljedeću rundu kvalifikacija za Ligu prvaka i već u utorak (7. kolovoza) gostuje u dalekom Kazakhstanu protiv snažne Astane. Ključan je to dvoboj za Bjelicu jer prolazom osigurava europsku jesen, no prije toga Dinamo mora tražiti prvu prvenstvenu pobjedu u novoj sezoni.

Bjelica protiv Istre razmišlja isključivo o pobjedi.

'Imamo imperativ pobjede protiv Istre nakon loše utakmice i remija s Rudešom. Nemamo izbora, moramo dati sve od sebe. Trebamo podignuti nivo naše igre na veći od onoga koji je bio u prvom kolu i moramo pobijediti. Vidjet ćemo još tko će krenuti od prve minute', tajanstven je oko mogućeg sastava 'modrih' bio Bjelica.

U prvom je kolu protiv Rudeša trener Bjelica promijenio kompletnu jedanaestorku koju je koristio u prvom susretu kvalifikacija za Ligu prvaka protiv Maccabija i to mu se osvetilo. Budući da su pred Dinamom novi ključni europski dvoboji protiv Astane, očekuje se da će Bjelica ponovno napraviti mnogo rotacija, no on sam je naglasio prilikom najave susreta da će početni sastav odrediti tek nakon posljednjeg treninga.

  • +3
HT Prva liga, 1. kolo: Dinamo - Rudeš Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

No, činjenica je kako su protiv Rudeša praktički svi koji su igrali debelo podbacili, a očajno loši Lecjaks je kažnjen prebacivanjem u drugu momčad! Pitanje je tko će sve iz te momčadi od prije sedam dana dobiti priliku za iskupljenje...

Istra je nakon teško izborenog ostanka u Hrvatski Telekom Prvoj ligi dobila nove vlasnike, te u novoj sezoni ima španjolski štih budući da je klub postao poligon za razvijanje igrača Alavesa. Raić-Sudara na klupi Istre je zamijenio Manolo Marquez, a momčad je doživjela potpunu rekonstrukciju. S obzirom na navedeno, ne čudi da Istra nije oduševila u prvom prvenstvenom kolu protiv Slaven Belupa. Prvo poluvrijeme nije oduševilo nikoga na tribinama Drosine, no u nastavku je utakmica bila vrlo zanimljiva. Probudila se Istra nakon što su gosti poveli, te nakon što je trener u igru uveo veznjaka Artura Segada. Golom Rubića momčad Istre je izjednačila na 1:1 i osvojila svoj prvi prvenstveni bod u novoj sezoni.

Manolo Marquez nije boi nezadovoljan podjelom bodova s 'farmaceutima' iz Koprivnice.

  • +18
Hapoel - Dinamo, 2. pretkolo Lige prvaka, 2018/19. Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

'Slaven Belupo je bio bolji u prvom poluvremenu, morali smo se braniti većinu vremena. Imamo nove igrače, puno mladih i s njima gradimo jedan novi projekt i uvjeren sam da možemo postati samo bolji. U nogometu nije ništa gotovo do posljednjeg zvižduka pa se nismo predavali. Igrali smo i postigli izjednačujući pogodak, a utakmica je do kraja bila luda pa su mogli zabiti oni, ali i mi. Tek je početak, tako da smatram da je podjela bodova realan rezultat', kazao je strateg Istre.

Protiv Slavena je Istra igrala u 4-4-2 sustavu s Miljanićem i Roceom u vrhu napada, no protiv Dinama bi Manolo Marquez mogao postaviti nešto defenzivniji sustav. S obzirom na to da je Arturo Segado ostavio odličan dojam protiv Slavena ušavši s klupe, očekuje se da će protiv Dinama utakmicu započeti od prve minute. Istra je još uvijek u fazi formiranja momčadi pa je u konkurenciji za nastup protiv Slavena bilo tek 15 seniora, no za susret s Dinamom Manolo Marquez može računati i na Iglesiasa, Oneta i Landeta koji su stekli pravo nastupa. Problema s ozljedama kod Istre imaju Bosančić i Laukzemis.