nije daleko od kuće

Mnogi su ga vidjeli na klupi Hajduka i Gorice, ali Zoran Zekić prihvatio je ovaj izazov: Klub ima veliku vojsku navijača, ali...

08.01.2021 u 09:37

Bionic
Reading

Bivši nogometaš brojnih hrvatskih ali i inozemnih klubova, a potom trener moldavskog Šerifa i Osijeka, Zoran Zekić, od listopada je bio bez posla. Iako je imao svih 14 prvenstvenih pobjeda s klubom iz Tiraspola, i vrlo izvjesno novi naslov prvaka u rukama, odlučio se na sporazumni raskid ugovora. Nije dugo čekao na novi angažman

Zoran Zekić je kao igrač ponikao u Osijeku, nosio je dresove mnogih klubova, između ostalih Osijeka, Dinama, Rijeke, a kao trener najviše je vremena proveo upravo na klupi Osijeka (od 2015. do 2019.).

Zekić je u dva navrata vodio Šerif, s kojim je u sezoni 2014/15 osvojio dvostruku krunu, a bio je prvak Moldavije i 2019. godine.

Sada je imao gotovo siguran novi naslov prvaka, jer imao je 100-postotni niz u prvenstvu, ali osjetio je zasićenje i dogovorio sredinom listopada sporazumni raskid ugovora.

Već po povratku u Hrvatsku spominjalo ga se kao potencijalnog trenera Hajduka, a do prije par dana bio je i kandidat za klupu Gorice.

No, to je bio više plod želja, nego realnih okvira. Jer i Zekića je takav brzopleti rasplet u Gorici, kada su otišli i sportski direktor Mindaugas Nikoličius i trener Valdas Dambrauskas, iznenadio.

'Nekoliko dana ranije bio sam u Velikoj Gorici na razgovoru s njim i sportskim direktorom Mindaugasom Nikoličiusom o tome kako rade, da razmijenimo ideje o skautskom poslu, o igri. Nisam znao da će napustiti Goricu', objasnio nam je Zoran Zekić kako se rasplela ta priča, odnosno da konkretnih razgovora oko njegova angažmana nije ni bilo.

A onda je u četvrtak stigla potvrda Zekićevog novog trenerskog posla.

Naime, u dogovoru s mađarskim investitorom u NK Osijek, Lorincom Meszarosom, Zekić je prihvatio ponudu i preuzeo trenutno posljednjeplasiranu momčad mađarskog prvenstva, Diósgyőr, u kojem Meszaros također ima svoje 'prste'.

'Prihvatio sam poziv, jer s tim sam ljudima već radio. Nisam očekivao da ću baš opet morati spašavati neki klub, ali eto, prihvatio sam izazov. Klub je na zadnjoj poziciji, ali s velikom vojskom navijača, jednom od najboljih u ligi. Bit će teška borba, ali probat ćemo napraviti sve da uspijemo, jer s obzirom na to da klub ima zbilja sjajne uvjete, šteta bi bila ne pokušati zadržati ga u prvoj ligi'.

Naravno, još uvijek nije posve upoznao momčad, pa o igračkim pojačanjima nije stigao ni razmišljati.

'U subotu imamo prijateljsku momčad s Debrecenom pa ćemo sve vidjeti. Nakon te utakmice ću moći reći nešto konkretnije, odnosno znati gdje bi eventualno trebao tražiti pojačanja. U ovom trenutku imam puno igrača na raspolaganju, ali moram se uvjeriti u njihove mogućnosti', optimistično je poručio Zekić.