hrvatski finale

Mladost do finala nakon ruleta peteraca, Jug lako dobio Jadran

13.04.2018 u 21:53

Bionic
Reading

U finalu završnog turnira regionalne vaterpolske igre koji se održava u Dubrovniku igrat će Jug CO i zagrebačka Mladost...

Jug CO, koji je slavio u ovom natjecanju u posljednje dvije sezone, je rutinski stigao do pobjede protiv splitskog Jadrana sa 11:7, dok je Mladost u dramatičnom dvoboju pobijedila Jadran iz Herceg Novog nakon peteraca 14:12.

Jug CO je bez suviše stresa odradio susret protiv Jadrana. Dubrovčani su nakon prve dvije četvrtine vodili 7:2 i potom rutinski odradili nastavak susreta.

Jug su do pobjede predvodili Loren Fatović sa četiri, te Maro Joković i Vincenzo Renzuto sa po dva gola, dok je Marko Bijač imao 14 obrana. Kod Jadrana najefikasniji su bili Nathan Power s tri, te Antun Goreta i Ivan Krapić sa po dva gola.

U drugom susretu gledali smo pravu dramu. Mladost je odlično ušla u susret i povela je 2:0. Međutim, Jadran HN je uzvratio s nizom od šest golova za vodstvo 6:2. 'Žapci' su u trećoj četvrtini uspjeli smanjiti na gol zaostatka (7:6), a potom tri minute prije kraja izjednačiti na 9:9. Do kraja susreta oba su sastava zabila po još jedan gol, a zadnji napad na utakmici imala je Mladost, ali nije uspjela zabiti.

Prilikom izvođenja peteraca igrači Mladosti su bili bez pogreške. Golove su zabili Radu, Zović, Bukić i Bašić, dok su kod Jadrana uspješni bili Kriještorac i Radović, Petković je pogodio okvir gola, dok je Mijuškovićev udarac obranio Marcelić.

  • +6
3. utakmica finala PH, Jug - Mladost Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL

Kod Mladosti najefikasniji je bio Luka Bukić sa četiri gola, dok su Cosmin Radu, Ivan Domagoj Zović, Andrija Bašić i Lovre Miloš zabili po dva gola. Na vratima je bio sjajni Ivan Marcelić sa 14 obrana.

Jadran su predvodili Đuro Radović, Vladan Spajić, Filip Gardašević, Dragan Drašković i Marko Petković sa po dva gola.

Jugu je ovo šesto finale uzastopce, te deveto ukupno, a slavio je zadnje dvije godine, te ukupno tri puta. Mladost je prvi put ušla u finale. 

Finale je na rasporedu u subotu u 20.00 sati.