SVE SA SVIM...

Mladić s Kosova u najljepšoj nogometnoj priči godine

17.06.2015 u 14:54

Bionic
Reading

Jedan omladinski turnir u turskom Izmiru iznjedrio je poučnu priču koji će svi mladići s terena dugo pamtiti

Turski Bursaspor je dočekao kosovski Korriku u polufinalu U11 turnira nazvanog Balkan kup. Gosti su poveli, a dok je trajalo slavlje sudac je pustio igru i dozvolio Turcima da zabiju na prazan gol.

Trener Bursaspora tada je okupio djecu i objasnio im da takve pobjede ne znače ništa. Naredio im je da puste gol u idućoj akciji. Turska mladost stala je kao mukopana i pustila dvojicu protivnika da im zabiju gol, no mladi Ksovar u želji da 'zakuca' loptu pogodio je pored nepomičnog golamana iz blizine stativu, lopta mu se odbila od noge i otišla u gol aut... Užas.


Dijete je 'puknulo kao kokica'. Rasplakalo se i u punom sprintu pobjeglo s terena. Bacio je dres, šutao sve oko sebe, izbjegavao trenere i htio propasti kroz zemlju. No, uspjeli su ga umiriti, obući mu nazad dres i poslati u igru; a apsolutnu zrelost pokazao je turski trener koji je ponovno naredio svojim mladićima da puste gol.

Tako su Kosovari vratili vodstvo od 2:1, a u završnici utakmice is slavili s konačnih 3:2. Rezultat je, naravno, ostao u drugom planu; puno su vrjednije lekcije koje su djeca mogla naučiti iz ovog sadržajnog susreta.