TALENTI KOD WENGERA

Mladi hrvatski nogometaši u Arsenalovom kampu

25.11.2010 u 14:46

Bionic
Reading

U sklopu projekta Chance (Šansa) koji je Nike organizirao na svjetskoj razini u više od 40 zemalja omogućeno je mladim, neafirmiranim nogometašima da sudjeluju u testiranju u Arsenalovom kampu te izbore potpisivanje jednogodišnjeg ugovora za članstvo u nogometnoj akademiji u Londonu

U Sesvetama je na terenima akademije HNS-a održano testiranje i odigrana probna utakmica unaprijed selektiranih igrača druge, treće i četvrte lige u dobi od 17 do 19,5 godina. Tom su prilikom odabrana dvojica nogometaša koji će od 19. do 23. siječnja 2011. sudjelovati u Arsenalovom kampu u Londonu i svojim se igrama pokušati izboriti za jednogodišnje članstvo u nogometnoj akademiji koja počinje u jesen 2011. godine.

Komisija koja se sastojala od instruktora HNS-a, bivšeg reprezentativca Silvija Marića te predstavnika Nikea odabrala je Stijepa Njiru (NK Konavaljanin, treća liga) i Filipa Zelića (NK Rudeš, druga liga) kao igrače koji će zahvaljujući svojim nogometnim sposobnostima predstavljati Hrvatsku u projektu Chance. Tako će se Stijepo i Filip proći trodnevno testiranje pod strogom palicom trenera akademije, trenera iz engleske nogometne reprezentacije te Arsenea Wengera, trenera Arsenala.

Svoje mjesto u Nike akademiji u konačnici će zaslužiti osam najboljih kandidata kojima će biti osiguran pristup vrhunskoj opremi, iznimnim uvjetima u engleskim trenažnim centrima te rad s elitnim trenerima, nutricionistima, psiholozima i stručnjacima za fitnes.

Projekt Chance jedinstveni je dugoročni projekt koji mladim igračima pruža neponovljivu šansu da se dokažu na svjetskoj nogometnoj sceni, poboljšaju razinu svoje igre te potpišu profesionalne ugovore s poznatim klubovima. Projekt je počeo u Južnoj Africi u lipnju 2010, a jedan od njegovih glavnih promotora je menadžer Arsenala Arsene Wenger.

Igrači će u Londonu imati vrlo intenzivan petodnevni ciklus testiranja te će se izabrati najboljih osam. U tom će vremenu imati priliku susresti se s brojnim svjetskim igračima kao što je naš reprezentativac Luka Modrić.