OODJECI SKUPŠTINE

Mladen Vedriš o Zdravku Mamiću: On nije budućnost Dinama

25.09.2023 u 21:15

Bionic
Reading

Kako smo javljali višemjesečna borba za prevlast u Dinamu okončana je Skupštinom na kojoj su izabrani novi Izvršni odbor i Nadzorni odbor čime je završena upravljačka kriza u redovima hrvatskog nogometnog prvaka. Nakon Skupštine stižu i reakcije

Sedam mjeseci nakon prekinute Skupštine kluba u hotelu Sheratonu, u ponedjeljak je održana nova Skupština na kojoj se struja okupljena oko Damira Zorića nije niti pojavila. Barem njezin veći dio.

Izabrani su Izvršni i nadzorni odbor, bez kojih je klub bio posljednjih mjeseci, što će sigurno olakšati funkcioniranje kluba do sljedeće Skupština zakazane za studeni.

Hoće li ova skupština izazvati nezadovoljstvo među članovima koji nisu došli, pitali su novinari Mladena Vedriša, člana Skupštine Dinama.

'Vidjet ćemo kako će tko biti nezadovoljan, usvojili smo određene dokumente, odabrani su organi upravljanja, s aspekta stabilnosti kluba to je događaj koji pravilno stoji, a hoće li to netko osporavati, to ćemo vidjet ćemo', rekao je nakon Skupštine novinarima Mladen Vedriš koji se dotakao i statuta kluba koji bi se trebao naći na dnevnom redu sljedeće Skupštine:

Vedriš nema ništa protiv toga da se nova Skupština kluba izabere prema novom Statutu.

'Novi saziv Skupštine se mora birati na temelju novog Statuta. Statut je bio uravnotežen i govorio je u potrebi da veliki broj članova kluba dobije mjesto u procesu odlučivanja, nije to pitanje kvantitete, na brojenje jedne ili druge strane, u skupštinu moraju ući ljudi koji imaju dobro volju, da su navijači i da imaju kompetenciju da se nose s poslovnim i sportskim dijelom značajnog kluba kakav je Dinamo', naglasio je Vedriš te dodao kako se nada da će 'neki shvatiti da interesi kluba nadilaze osobne animozitete'.

Novinare je zanimalo znače li rezultati Skupštine održane u ponedjeljak poraz Zdravka Mamića u klubu?

'Ne bih govorio o pobjedi ili porazu, govorimo kojim putem će klub krenuti. Razdoblje Zdravka Mamića u klubu, u kojem je on donio i neku kvalitetu, je prošlost. Zdravko Mamić sigurno nije budućnost kluba.'