stigao Brzoja

Dinamo doveo još jedno pojačanje; uz Šarića, Mavru i društvo pokorio je Europu

25.09.2023 u 09:11

Bionic
Reading

Košarkaški klub Dinamo se odlučio dodatno pojačati uoči početka sezone. Stigao im je nekadašnjim zlatnim hrvatski kadet Mislav Brzoja

Nekadašnji kapetan zlatnih kadeta Hrvatske iz generacija Daria Šarića, Dominika Mavre, Martina Junakovića, Filipa Bundovića i ostalih (U16, zlato na EP- u Baru, op.a.), 29-ogodišnji bek Mislav Brzoja novi je igrač košarkaša Dinama. Uoči početka sezone ambiciozni zagrebački premijerligaš doveo je još jedno iskusno ime na vanjskim pozicijama, a trener Josip Sesar time je dobio dodatnu širinu u sastavu.

Brzoja u Dinamo stiže nakon sezone u Širokom, a u svojoj dosadašnjoj karijeri je još nastupao za sveučilišta Villanova i Evansville, KK Zadar, KK Gorica, KK Dubrava i KK Sutjeska Nikšić.

'Drago mi je da sam se priključio Dinamu, jednom programu koji raste, koji ima velike ambicije koje su vidljive i po treneru i po sastavu momčadi. Nema mi tu nekih nepoznanica u momčadi i zato mislim da prilagodba ne bi smjela biti duga. Recimo, protiv Novačića sam igrao godinama jedan protiv drugog, s Vučićem i Sesarom sam surađivao u Gorici, s Kraljevićem igrao lani zajedno u Širokom. Znam i druge igrače u momčadi, susretali smo se često u utakmicama u hrvatskoj ligi. Kada sam dobio poziv od ljudi koji vode klub, a koji su bili vrlo korektni i brzi u realizaciji nisam se puno dvoumio. Želja mi je da idemo iz utakmice u utakmicu, da budemo zdravi i onda ne sumnjam u rezultat ove momčadi', kazao je Brzoja.

Trener Dinama Josip Sesar novopridošlog igrača opisuje kao veliku radilicu koja igra u dva smjera.

'On je u napadu podjednako dobar u kreaciji za suigrače, kao i u kreiranju poena za sebe. Mislim da znam način kako ga najbolje iskoristiti u momčadi jer smo već radili zajedno. Nadam se što će prije kliknuti s ekipom i da će nam pomoći u ostvarivanju ambicija u sezoni', kazao je Sesar.

Brzoja je za Dinamo po dolasku ovog vikenda već odigrao pripremnu utakmicu protiv Dubrave i za 22 minute na parketu upisao 5 poena, 4 skoka, 3 asistencije i 2 ukradene lopte.

Službeni debi imat će već u petak u 18.30 h u KC Dražen Petrović. Dinamu u goste u prvom kolu nove sezone stiže KK Škrljevo, a na toj utakmici zagrebački klub organizirao je i izložbu dresova nogometnog imenjaka kroz povijest. Izložit će se u hodniku dvorane brojni dresovi koje su legendarni igrači Dinama nosili na utakmicama od šezdesetih godina do danas.