sprema se megatransfer

Mislav Oršić nakon fantastične partije protiv Tottenhama odlazi iz Dinama; riječi njegovog menadžera sve govore

21.03.2021 u 09:38

Bionic
Reading

Mislav Oršić već ima nekoliko ponuda iz Italije i teško da će nakon ljeta ostati u Dinamu

Mislav Oršić je zabio hat-trick Tottenhamu i tako došao na naslovnice svih svjetskih medija. Dinamo je u prvoj utakmici gubio 2:0, ali onda je na Maksimiru Oršić napravio svoj šou i 'modre' odveo u četvrtfinale Europske lige.

  • +62
Dinamo pobijedio Tottenham 3 : 0 Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Naravno, utakmica s Tottenhamom je Oršića stavila i na radar brojnih velikana. Ugovor s Dinamom ga veže do 2025. godine i vjerojatno neće biti prodan prije Europskog prvenstva, ali nakon toga bi mogao napustiti Maksimir.

Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic

'Mislav je najbolji strijelac Dinama u zadnje tri godine iako nije napadač nego krilo. Hat-trick je nevjerojatna senzacija. Bio je presretan. Istina je da igra tako dulje vrijeme. Ne zaboravite da je prošle godine zabio hat-trick u debiju u Ligi prvaka protiv Atalante', rekao je Oršićev menadžer Branko Hucika u razgovoru za Calciomercato.

Uskoro bi Oršić mogao otići iz Dinama, a Talijane je zanimalo ima li šanse da ode upravo u Italiju gdje je već bio prije sedam godina kada je igrao u Speziji.

'Talijansko iskustvo mu je pomoglo iako je zaslužio igrati više u Speziji. U to vrijeme je bio mlad, nije poznavao jezik i morao se prilagođavati taktici. To su bile njihove izlike zašto je odigrao samo 11 utakmica. U kontaktu sam s nekoliko talijanskih klubova. Sad mu je 28 godina i definitivno ne bismo rekli 'ne' povratku u Italiju', poručio je Hucika i tako dao naslutiti da se rastanak s Dinamom bliži.

Dinamo bi na njemu mogao dobro zaraditi jer ga Transfermarkt sada procjenjuje na sedam i pol milijuna eura, a prije tri godine je stigao iz Južne Koreje za milijun eura. Naravno, za očekivati je da će Oršićeva cijena biti i dvostruko, a možda i više, veća od Transfermarktove, posebno ako nastavi s ovakvim igrama.