KAKAV ĆE TO DERBI BITI

Mišković ovim potezom jasno stavio do znanja Dinamovim čelnicima što misli o svemu

27.08.2023 u 09:19

Bionic
Reading

Ove nedjelje od 21.05 sati (MAXSport 1, MAXtv) Dinamo na svom stadionu dočekuje Rijeku. Bit će to izuzetno zanimljiv derbi, s obzirom na okolnosti s početka tjedna, kada je Jakirović s Rujevice 'pobjegao' u Maksimir, ali i na stanje u momčadima

Rijeka je u ponedjeljak poslijepodne ostala bez trenera. Dinamovi čelnici ponudili su Sergeju Jakiroviću posao, a ovaj je, bez obzira na to što je već pripremao momčad Rijeke za okršaj s Lilleom, spakirao stvari i otišao u Zagreb.

Pokvarilo je to odnos na relaciji Maksimir - Rujevica. Ali i natjeralo predsjednika Rijeke Damira Miškovića da 'preko noći' nađe trenera za svoju momčad. I onda je, kako uvjeravaju s Rujevice, prvo nazvao čelnika Gorice Nenada Črnka te dogovorio dolazak Željka Sopića.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

U subotu ga je Mišković i službeno predstavio.

'Zahvaljujem se Željku što je došao, počašćeni smo Rijeka je veliki klub, a Željko Sopić veliki trener tako da očekujem svi zajedno, ne samo igrači, treneri i mi u upravi, već cijeli grad, nastavimo ovako dalje. Podigli smo se i to bismo željeli nastaviti. Zbilja smo napravili odličnu atmosferu. U ovih mojih 11 i pol godina bilo je lijepih trenutaka, lijepe atmosfere, ali ovo u zadnjih mjesec, dva podignuto je još višu razinu. Imamo oko 11 tisuća članova, što je nevjerojatno', Miškovićeve riječi prenosi Novi list.

Rijeka je u četvrtak odigrala prvu utakmicu play-offa Konferencijske lige protiv jakog Lillea, te izvukla minimalan poraz 1:2, koji je dostižan na Rujevici.

U Francuskoj je bio i Mišković, te se osvrnuo i na tu utakmicu.

'Mislim da smo pokazali srce, želju i volju protiv jednog velikog kluba. Malo smo im morali dati nade za Rujevicu, koja će biti puna, sva u bijelom, gdje želimo pobijediti i proći dalje'.

Predsjednik Bijelih Damir Mišković neće nedjeljni derbi u Maksimiru pratiti iz svečane lože, već će s ostalim članovima uprave biti na južnoj tribini. Potvrda je to narušenih odnosa s hrvatskim prvakom.

'Bit ću s navijačima Rijeke na jugu, zajedno sa članovima uprave. To je sigurno'.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

  • +19
Lille - Rijeka, doigravanje Konferencijska liga, 24.8.2023. Izvor: Profimedia / Autor: Matthieu Mirville / AFP / Profimedia