ČUSTOVIĆ PRESRETAN

Preuzeo je ulogu Ivana Leke, ali pobrkao je s kime Hajduk igra u sljedećem kolu

26.08.2023 u 22:49

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka nastavili su svoj pobjednički niz u hrvatskom prvenstvu svladavši u subotu u Varaždinu istoimenog domaćina s 2:1 (1:1). Vodeći pogodak za Hajduk postigao je u 29. minuti Filip Krovinović. Izjednačio je Leon Belcar u 37. minuti. Pobjedu Hajduku donio je Leon Dajaku pogotkom u 86. minuti.

U dvoboju šestog kola SuperSport Hrvatske nogometne lige, Hajduk je nastavio svoj stopostotnni niz. S time da Bili imaju jednu utakmicu manje, odnosno da je Osijek odgodio ogled 3. kola, jer je tada slavonski klub 'ganjao' europski rezultat.

'Utakmica kakvu smo očekivali, znali smo da neće biti lagano. Bili smo bolja ekipa, imali smo više prilika, možda je moglo biti efikasnije. Imali smo dvije situacije s VAR-om koji ti ponekad uzme energiju i teško se vratiti. Momčad je pokazala da smo željeli pobjedu, na kraju smo zasluženo slavili', rekao je pomoćni trener Hajduka Adnan Čustović. Jer glavni trener, Ivan Leko, odrađuje kaznu od pet utakmica suspenzije, te je (i) ovaj ogled gledao s tribine.

'U prvom dijelu dosta dobro smo držali posjed, imali smo igru i pokušali probijati po bokovima. Znali smo da su oni jako opasna ekipa u tranziciji, imaju opasnog Šegu. Imali smo problema na prekidima, dobili smo gol, možda smo mogli bolje reagirati. Zadovoljni smo, pet pobjeda u nizu. Kod nas je u Splitu velika euforija i emocija, nadam se da ćemo opet napuniti Poljud'.

Filip Krovinović odigrao je jako dobru utakmicu i zabio prvi gol nakon šest mjeseci.

'Znamo koliko nam donosi, donosi ti mirnoću i ima puno iskustva. Zabio je prelijep gol, to će mu dati samopouzdanje da više toga donese u napadu. Puno puta nam je pomogao u obrani. Filip je bio odličan'.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Marko Livaja nije zabio na 30. rođendan, ali je asistencijom za prvi gol opet pokazao kakav je majstor.

'Marko nastavlja sa sjajnim igrama otkako je u Hajduku, asisti i golovi se redaju. On je jedan nogometni znalac, imam samo riječi hvale za njega i njegove lopte koje imaju oči, prelijep centaršut za Filipa i prvi gol'.

Hajduk djeluje nezaustavljivo na početku sezone. Pet od pet i prvo mjesto na tablici.

'Ekipa ne popušta, ove sezone smo krenuli fantastično. Dobro smo ušli u sezonu, na tom valu smo nastavili. Samo gledamo utakmicu po utakmicu, nastavljamo se pripremati za Goricu kod kuće, pardon protiv Istre. Idemo po tri boda', malo se zabunio Čustović.

Sažetak utakmice Varaždin - Hajduk Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
  • +23
Varaždin - Hajduk (6. kolo SuperSport HNL-a) Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak